Rreth Nesh

Rreth Nesh

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) është një organizatë jo qeveritare dhe jo fitim prurëse, e themeluar në Qershor të vitit 2000 dhe e regjistruar si e tillë nga...
Prezantohet Plani i Menaxhimit të ZMD Karaburun-Sazan

Prezantohet Plani i Menaxhimit të ZMD Karaburun-Sazan

Vlorë 27 Janar 2015 - Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri prezantoi Planin Final të Menaxhimit të Zonës së Mbrojtur Detare Karaburun-Sazan. Në takim merrnin pjesë anëtaret e...
Mblidhet Rrjeti për Mbrojtjen e Natyrës

Mblidhet Rrjeti për Mbrojtjen e Natyrës

Tiranë, 21 Mars 2015 - U zhvillua në Tiranë takimi i parë i Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës për vitin 2015. Tashmë mbledhjet në rrjet janë bërë pjesë e pa ndashme e procesit të...
Parqet e Harkut Dinarik në Shqipëri, rezultatet dhe sfidat në të ardhmen

Parqet e Harkut Dinarik në Shqipëri, rezultatet dhe sfidat në të ardhmen

Broshura PDF: Shiko dokumentin
Tiranë 5 Nëntor 2014  –   Përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit, ekspertë të turizmit, specialistë të Zonave të Mbrojtura dhe drejtues të qeverisjes lokale u...
Zona e Mbrojtur Detare Porto Palermo

Zona e Mbrojtur Detare Porto Palermo

Himarë 30 Janar 2015 — Në kuadër të projektit IPA Adriatic CBC EcoSea, Ministria e Mjedisit zhvilloi takimi i rrathës në Himarë me pjesëmarrjen e grupeve të interesit. Gjatë këtij takimi...
Vazhdojnë përpjekjet për Ekomuzeumin e lumit Vjosa

Vazhdojnë përpjekjet për Ekomuzeumin e lumit Vjosa

Konicë 22 mars 2015 – Ditën e dielë përfaqësues të INCA-s u takuan në Konicë me partnerët grekë të projektit Ekomuzeumi i Lumit Vjosa (MED-INA dhe Administratën e Parkut Kombëtar të...
Takimi i katërt i Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës

Takimi i katërt i Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës

Korçë, 4 Dhjetor 2014 - U mbajt në Korçë takimi i katërt i Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës. Takimi u zhvillua me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve të organizatave partnere të...
Prezantohet Plani i Menaxhimit të Mbetjeve në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Prezantohet Plani i Menaxhimit të Mbetjeve në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Broshura PDF: Shiko dokumentin
Divjakë 2 Shkurt 2015 - Në kuadër të projektit “Ruajtja e Pelikanit Dalmatian dhe programit të menaxhimimit të ligatinave në Mesdhe-Karavasta, Shqipëri”, u...
INCA pret në një takim përfaqësues të Legambiente Itali dhe Shqipëri

INCA pret në një takim përfaqësues të Legambiente Itali dhe Shqipëri

Ditën e Enjte, datë 9 Prill 2015, përfaqësues të INCA-s pritën në një takim përfaqësues të Legambiente Itali dhe Legambiente Vlorë/Albania. Ky takim kishte si objektiv kryesor diskutimin...
Festohet Dita e Verës në Parkun Kombëtar të Prespës

Festohet Dita e Verës në Parkun Kombëtar të Prespës

Goricë e Vogël, Prespë, 5 Dhjetor 2014. Në kuadër të promovimit të Zonave të Mbrojtura dhe vlerave të tyre turistike të lidhura me natyrën dhe produktet lokale, Rrjeti për Mbrojtjen e...
Dita Botërore e Ligatinave

Dita Botërore e Ligatinave

Divjakë 2 Shkurt 2015 - 2 Shkurti i çdo viti është shpallur  si “Dita Botërore e Ligatinave”; kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 Shkurt 1971...
Kukësi i bashkohet Nismës #ShqipëriaJoDuhanit

Kukësi i bashkohet Nismës #ShqipëriaJoDuhanit

Kukës 24 Prill 2015 – Takimi i gjashtë “Shqipëria Jo Duhanit!” – pas atyre të Tiranës, Korçës, Beratit,Vlorës dhe Elbasanit, – u organizua në qytetin e Kukësit nga një grup...
Zhvillohet Trainimi i Parë për Zhvillimin e Turizmit të Qëndrueshëm

Zhvillohet Trainimi i Parë për Zhvillimin e Turizmit të Qëndrueshëm

Vlorë 22-23 Janar 2015. U zhvillua në qytetin e Vlorës trainimi i Parë për Zhvillimin e Turizmit të Qëndrueshëm në kuadër të projektit “Aktivitete të qëndrueshme ekonomike në Zonat e...
Dita Botërore e Ujit – Uji dhe Zhvillimi i Qëndrueshëm

Dita Botërore e Ujit – Uji dhe Zhvillimi i Qëndrueshëm

Tiranë 21 Mars 2015 - Me rastin e Ditës Botërore të Ujit (22 Mars 2015), Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, INCA, në bashkëpunim me Rrjetin për Mbrojtjen e Natyrës si...
Parku Natyror Rajonal Liqeni i Ulëz promovon turizmin e qëndrueshëm

Parku Natyror Rajonal Liqeni i Ulëz promovon turizmin e qëndrueshëm

Ulëz, 25 Prill 2015 - Me rastin e dy vjetorit të shpalljes së Parkut Natyror Rajonal Ulëz, si edhe festimeve të ditës së Shën Markut, një prej festave tradicionale të qytezës së Ulzës,...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: