Organizatat e Shoqërisë Civile dhe Ligatinat

Organizatat e Shoqërisë Civile dhe Ligatinat

Tiranë, 9-11 Tetor 2019 - Në kuadër të projektit "Organizatat e Shoqërisë Civile dhe Ligatinat", INCA zhvilloi trajnimin "Menaxhimi i Risqeve në Ligatina". Për tri ditë,...
Shqipëria Feston Ditën e Bregdetit Mesdhetar 2019

Shqipëria Feston Ditën e Bregdetit Mesdhetar 2019

Coast Day - Velipoja 28 Shtator 2019 Shqipëria Feston Ditën e Bregdetit Mesdhetar 2019 Bregdeti dhe ligatinat tona kanë nevojë për ne! Ndryshimi i klimës po kërcënon ashpër bregdetin e...
Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta” Vendndodhja: Qarku i Fierit dhe i Tiranës. Sipërfaqja totale: 22.230.2 ha. Statusi: Park Kombëtar, Kategoria II, IUCN; miratuar me VKM nr. 687, datë...
Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council AAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA, CENESTA, CRADIB-ONG, DNR, EuroNatur, Exploralis, FODER, FoN,...
Speciet invasive në detin Mesdhe

Speciet invasive në detin Mesdhe

Më datë 27 Shtator 2019, një webinar i ri u zhvillua online si pjesë e projektit NEMO, ku u bashkuan edhe përfaqësues nga komunitetet të cilat shtrihen përgjatë oqeanit Indian.  Ky...
AKTET LIGJORE DHE NËNLIGJORE NË LIDHJE ME ZONAT E MBROJTURA DHE BURIMET NATYRORE

AKTET LIGJORE DHE NËNLIGJORE NË LIDHJE ME ZONAT E MBROJTURA DHE BURIMET NATYRORE

AKTET LIGJORE DHE NËNLIGJORE NË LIDHJE ME ZONAT E MBROJTURA DHE BURIMET NATYRORE   *** LIGJE PËR ZONAT E MBROJTURA Ligj, Nr.81, Dt.Aktit:04.05.2017, Dt.Miratimit:04.05.2017,...
Ditari Natyrës Nr.77 - Tetor 2019

Ditari Natyrës Nr.77 - Tetor 2019

Broshura PDF: Shiko dokumentin
Në këtë numër do të gjeni: ·Aksioni për Bunën - mbyllen thirrjet për propozime ·Blue Land Project ·Prezantohet faza e parë e zbatimit të Projektit ACAP ·INCA prezanton projektet...
Zonë e Mbrojtur “Gjiri i Porto Palermos-Llamani”

Zonë e Mbrojtur “Gjiri i Porto Palermos-Llamani”

Zonë e Mbrojtur “Gjiri i Porto Palermos-Llamani” Vendndodhja: Himarë. Sipërfaqja e përgjithshme: 2,067.75 ha, nga e cila 315.36 ha (15.25%) tokësore dhe 1,752.39 ha (84.75%) detare. Zona...
Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta” Vendndodhja: Qarku i Fierit dhe i Tiranës. Sipërfaqja totale: 22.230.2 ha. Statusi: Park Kombëtar, Kategoria II, IUCN; miratuar me VKM nr. 687, datë...
Invitation to Tender ref: 2018 the project Nr. 59 “Blue land”

Invitation to Tender ref: 2018 the project Nr. 59 “Blue land”

Invitation to Tender Tirana on, 15 May 2018 Our ref: 2018/ the project Nr. 59 “Blue land”, External expert for Blue Land Implementing group and related activities Dears, INVITATION TO TENDER...
Rezervati Natyror i Menaxhuar “Kune-Vain-Tale”

Rezervati Natyror i Menaxhuar “Kune-Vain-Tale”

Rezervati Natyror i Menaxhuar “Kune-Vain-Tale” Vendndodhja: Qarku i Lezhë. Sipërfaqja totale: 4,393.2ha Statusi: Rezervat Natyror i Menaxhuar/Park Natyror, Kategoria e IV-t (IUCN). Shpallur...
Projekti "BLUE LAND"

Projekti "BLUE LAND"

Projekti "BLUE LAND" ka për qëllim të përcaktojë dhe të zhvillojë një model novator të bashkëmenaxhimit të burimeve detare dhe bregdetare bazuar në përfshirjen e...
INCA - 15 VJET KONTRIBUT PËR RUAJTJEN E NATYRËS DHE ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM TË BURIMEVE NATYRORE

INCA - 15 VJET KONTRIBUT PËR RUAJTJEN E NATYRËS DHE ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM TË BURIMEVE NATYRORE

INCA - 15 VJET KONTRIBUT PËR RUAJTJEN E NATYRËS DHE ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM TË BURIMEVE NATYRORE Themelimi i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA),...
Parku Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

Parku Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

Parku Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë” Vendndodhja: Qarku i Elbasanit dhe i Dibrës. Sipërfaqja totale: 33,927.7ha. Statusi: Park Kombëtar, Kategoria II, IUCN; miratuar me VKM nr. 640, datë...
INCA - 15 VJET KONTRIBUT PËR RUAJTJEN E NATYRËS DHE ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM TË BURIMEVE NATYRORE

INCA - 15 VJET KONTRIBUT PËR RUAJTJEN E NATYRËS DHE ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM TË BURIMEVE NATYRORE

Themelimi i Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), pesëmbëdhjetë vjet më parë, shënoi fillimin e një kontributi modest në mbrojtjen e natyrës në vend. Që nga themelimi,...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: