Fatkeqësia nuk vjen kurrë vetëm: ndotja e ajrit dhe Covid-19

Fatkeqësia nuk vjen kurrë vetëm: ndotja e ajrit dhe Covid-19

Prej vitesh, Ballkani Perëndimor ka qenë një nga rajonet më të prekura nga ndotja e ajrit në Europë. Qytetet në këtë rajon shpesh kryesojnë listat e qyteteve më të ndotura në botë. Kur...
Ditari Natyrës Nr.91 - Dhjetor 2020

Ditari Natyrës Nr.91 - Dhjetor 2020

Në këtë numër do të gjeni: - Natyra nuk flet, nuk proteston, por hakmerret! - Organizatat e shoqërisë civile dhe ligatinat - GREEN 27 - koalicioni i OJF-ve shqiptare...
Organizatat e shoqërisë civile dhe Ligatinat

Organizatat e shoqërisë civile dhe Ligatinat

Në datat 24-25 nëntor dhe 1-2 dhjetor 2020 u zhvillua trajnimi i trajnerëve me tematike "Përfshirja e komunitetit lokal në menaxhimin e ligatinave" të organizuar nga WWF Afrika dhe...
Ditari Natyrës Nr.92 - Janar 2021

Ditari Natyrës Nr.92 - Janar 2021

Në këtë numër do të gjeni: - Mblidhen anëtarët e Rrjetit Mesdhetar të Posidonias - Midis tyre...unë zgjedh këtë! - Promovimi dhe zhvillimi i atraksioneve...
Marrëveshjet ndërkombëtare/acquis dhe hidroenergjitike në lidhje me biodiversitetin

Marrëveshjet ndërkombëtare/acquis dhe hidroenergjitike në lidhje me biodiversitetin

Trajnim “ Marrëveshjet ndërkombëtare/ acquis dhe hidroenergjitike në lidhje me biodiversitetin" Në datat 15, 17 dhe 22 dhjetor 2020 u zhvillua trajnimi online “Marrëveshjet...
GREEN 27 - koalicioni i OJF-ve shqiptare bëhet pjesë e nismës rajonale

GREEN 27 - koalicioni i OJF-ve shqiptare bëhet pjesë e nismës rajonale

Drejt një zëri të përbashkët në negociatat e BE-së Të gjitha vendet në Ballkanin Perëndimor po e shohin integrimin në BE si horizontin e përbashkët të së ardhmes. Pavarësisht...
Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Janar 2021

Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Janar 2021

Megjithëse në kushte të vështira pandemie, përsëri fëmijët nuk harrojnë të zhvillojnë mësimin aq të mirëpritur të edukimit mjedisor! Në kuadër të projektit ACAP dhe me mbëtetjen e...
Ndikimin e politikave për ruajtjen e ligatinave

Ndikimin e politikave për ruajtjen e ligatinave

Trajnim online mbi 'Ndikimin e politikave për ruajtjen e ligatinave' Në datat 8, 11 dhe 15-16 dhjetor 2020 u zhvillua trajnimi i trajnerëve me tematike "Ndikimi i politikave për...
Ditari Natyrës Nr.90 - Nëntor 2020

Ditari Natyrës Nr.90 - Nëntor 2020

Në këtë numër do të gjeni: - OMSHC të bashkuara për mbrojtjen e natyrës - Më jep një mbetje, ta shndërroj në art - Të njohim llojet e rëndësishme...
Në Ballkanin perëndimor, jetojmë brenda një reje helmuese

Në Ballkanin perëndimor, jetojmë brenda një reje helmuese

NË BALLKANIN PERËNDIMOR, JETOJMË BRENDA NJË REJE HELMUESE   Ballkani Perëndimor ka nivelin më të keq të cilësisë së ajrit në Europë - duke shkaktuar 13,500 vdekje të...
Të nderuar miq, kolegë, bashkëpuntorë, dashamirës!

Të nderuar miq, kolegë, bashkëpuntorë, dashamirës!

Të nderuar miq, kolegë, bashkëpuntorë, dashamirës!   Një Vit i Ri po afron duke lënë pas një vit si 2020 plot sfida, siç ishte përballja me dëmet shkatërruese të tërmetit si...
Takim me aktorët e grupet e interesit në ZM në Gjirin e Vlorës

Takim me aktorët e grupet e interesit në ZM në Gjirin e Vlorës

  View the embedded image gallery online at: https://inca-al.org/sq/postimet?start=180#sigProId8fbdbacd9c “Takim me aktorët e grupet e interesit në zonat e mbrojtura në Gjirin e...
Takimi i rrjetit të MPN

Takimi i rrjetit të MPN

Takimi i rrjetit të MPN (Mediterranean Posidonia Network) Rrjeti mesdhetar i Posidonia (MPN) organizoi sot, 8 janar 2021 takimin e parë për këtë vit në kuadër të bashkëpunimit midis shteteve...
Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Dhjetor 2020

Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Dhjetor 2020

- Në kuadër të projektit ACAP, shkolla “22 Tetori” në Berat, realizoi 2 orë edukative mjedisore në klasa të ndryshme me qëllim njohjen e vlerave të natyrës dhe të biodiversitetit. Një...
Trajnim i operatorëve dhe bizneseve turistike në ZM në Gjirin e Vlorës

Trajnim i operatorëve dhe bizneseve turistike në ZM në Gjirin e Vlorës

“Trajnim i operatorëve turistikë dhe bizneseve turistike në zonat e mbrojtura në Gjirin e Vlorës si aktorë kryesorë në zbatimin e planit të menaxhimit të këtyre zonave dhe si përdorues...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: