ACAP – Maj 2021

ACAP – Maj 2021

Në kuadër të Ditës Botërore të Shpendëve Shtegtarë, nxënësit e shkollës “Nonda Bulka” Përmet, realizuan sot një aktivitet ndërgjegjësues mbi speciet e rrezikuara në rang botëror.

Nëpërmjet këtij aktiviteti nxënësit informohen lidhur më rëndësinë e shtegtimit tek shpendët dhe speciet e tjera shtegtare, dhe kërcënimet që ato hasin gjatë rrugës së tyre.

Ngritja e zërit për ruajtjen e specieve të natyrës dhe ndërgjegjësimi i brezave të rinj, është një hap edhe më i rëndësishëm që këta breza ndërmarrin për të ardhmen e tyre të shëndetshme.

Këto aktivitete kryen në kuadër të projektit ACAP Project-Azione Comunitaria per le Aree Protette dell’Albania dhe me mbështetjen e Inca Shqipëria

-----------------------------------------------

Në kuadër të projektit ACAP Project-Azione Comunitaria per le Aree Protette dell’Albania dhe me mbështetjen e Inca Shqipëria, shkolla Shyqyri Lakra - Berat, ka zhvilluar një vizitë studimore në parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta nën moton "Një ditë me Rangersat".

Ndër të tjera, fëmijët ndihmuan edhe turistët e huaj duke i orientuar gjatë vizitës së tyre në Park.

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: