Takim mbi problemet e peshkimit në liqenin e Ulzës

Takim mbi problemet e peshkimit në liqenin e Ulzës

Në kuadër të projektit SENiOR-A, (Mbështetje për Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Civile në Shqipëri, me asistencë të REC Albania dhe financim të SIDA-s),Organizata Mjedisore Miqësia...
5 Qershor, Dita Ndërkombetare e Mjedisit

5 Qershor, Dita Ndërkombetare e Mjedisit

Në kuadër të 5 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, Forumi Shqiptar i Liqenit të Shkodrës, (FSLS) në bashkëpunim me Institutin për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, (INCA) dhe në...
Fushatë informimi publik mbi ndërtimin e qëndrueshëm të hidrocentraleve në Shqipëri.

Fushatë informimi publik mbi ndërtimin e qëndrueshëm të hidrocentraleve në Shqipëri.

Në kuadër të projektit \\"Fushatë informimi publik mbi ndërtimin e qëndrueshëm të hidrocentraleve në Shqipëri, veçanërisht mbi lumin Osum dhe Devoll; faza e dytë\\", projekt i...
Hapet ekspozita fotografike \"Shëmbuj të mirë të efiçencës energjitike\"

Hapet ekspozita fotografike \"Shëmbuj të mirë të efiçencës energjitike\"

Në datë 28 qershor, pranë kodrave të liqenit artificial të Tiranës,Qendra Eden organizoi Ekspozitën fotografike “Shembuj të mirë të efiçencës energjetike në Shqipëri dhe Rajon”....
Mbahet takimi i parë i Rrjetit të Organizatave për Mbrojtjen e Natyrës

Mbahet takimi i parë i Rrjetit të Organizatave për Mbrojtjen e Natyrës

Në kuadër të programit të projektit SENiOR-A, (Mbështetje për Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Civile në Shqipëri) me asistencë të REC Albania dhe financim të SIDA-s,më 31 Maj,...
Drejt Shpalljes së Liqenit të Shkodrës "Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Drejt Shpalljes së Liqenit të Shkodrës "Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Në datën 22 Prill 2013, në orën 10:30 në ambientet e Qëndrës së Informacionit të BE-së, në zonën pedonale (Rr. Kol Idromeno) të qyteti të Shkodrës, Instituti për Ruajtjen e Natyrës...
21 Qershori, Dita e Liqenit të Shkodrës

21 Qershori, Dita e Liqenit të Shkodrës

Më 21 Qershor në kuadër të “Ditës së Liqenit të Shkodrës”, forumi Shqiptar i Liqenit të Shkodrës (FSLS) në bashkëpunim të ngushtë me INCA, organizoi një aktivitet ndërgjegjësues...
Dita Ndërkombëtare të Biodiversitetit 22 Maj 2013

Dita Ndërkombëtare të Biodiversitetit 22 Maj 2013

Ditën e mërkurë, më datë 22 Maj, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, INCA në bashkëpunim me Qëndrën Rajonale të Mjedisit REC, me organizata mjedisore të Korçës...
Plani Strategjik për Zonat e Mbrojtura Detare dhe Bregdetare

Plani Strategjik për Zonat e Mbrojtura Detare dhe Bregdetare

Mbas një sërë takimesh konsultative në pjesën më të madhe të qyteteve bregdetare, ditën e premte në date 12 Prill 2013 INCA, në bashkëpunim me PNUD organizuan Takimin Konsultativ...
Del numri i parë i Ditari Natyrës

Del numri i parë i Ditari Natyrës

Të nderuar miq, kolegë, bashkëpunëtore ! Sot filloi rrugëtimin një përpjekje e re e Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) dhe rrjetit të OJF-ve të \\"Mbrojtjes së...
Takimi i Tretë Koordinues i projektit Ekomuzeumi i Lumit Vjosa / Aoos

Takimi i Tretë Koordinues i projektit Ekomuzeumi i Lumit Vjosa / Aoos

Në kuadër të projektit “Ekomuzeumi i Lumit Vjosa/Aoos (VAEcoM), bashkëfinancuar nga fondet evropiane dhe fondet kombëtare të Shqipërisë dhe Greqisë sipas Programit IPA Ndërkufitar...
Takim për Programin e Granteve të Vogla

Takim për Programin e Granteve të Vogla

Në ambientet e Shkollës 9-vjeçare Fan S. Noli në Tiranë, ditë e hënë më datë 18 Mars 2013, INCA organizoi takim për Programin e Granteve të vogla financuar nga UNICEF dhe AMC në kuadër...
Vlerat dhe rëndësia e Parkut Detar Karaburun - Sazan

Vlerat dhe rëndësia e Parkut Detar Karaburun - Sazan

Në kuadër të projektit SENiOR-A Organizata Mjedisore Adriatiku Vlorë si pjesë e Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës, në bashkëpunim të ngushtë me INCA-n, më 11 Qershor organizoi workshop-in...
Shpallet i Pari Park Natyror Rajonal

Shpallet i Pari Park Natyror Rajonal

Me Vendimin Nr.16, datë 03.04.2013, Këshilli i Qarkut Dibër shpalli liqenin e Ulzës dhe zonën përreth tij si \\"Park Natyror Rajonal\\". Ky vendim mbështetet mbi ligjin e Zonave të...
OJQ-të dhe bizneset ndërmarrin iniciativën madhore për pastrimin e deteve

OJQ-të dhe bizneset ndërmarrin iniciativën madhore për pastrimin e deteve

18 mars 2013, ARCO, Tilburg, Leiden, Oisterwijk Aquafil, Grupi ECNC dhe Sock Star kanë përcaktuar së...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: