Seminar mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”

Seminar mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”

Në Seminarin mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”, të mbajtur në Shkodër nga 12-14 Shtator 2011, në fjalën e tij Dr. Genti Kromidha foli mbi Vlerësimin e zonave më të vlefshme për...
Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, INCA në bashkëpunim më TIA-n (Tirana International Airport) organizuan një ditë trajnimi mbi Edukimin Mjedisor me mësuesit e shkollave...
Prezantohen rezultatet e arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Prezantohen rezultatet e arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Në 23 Shtator 2010, Dr.Zamir Dedej bëri një prezantim të rezultateve të arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit dhe hartimit së data base-it GIS për zonën e Bjeshkëve të...
Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë

Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë

Në seminarin e mbajtur nga 10-16 Shtator 2011 në Gerace të Italisë me teme “Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë“ INCA u paraqit me një poster mbi "Vlerësimin e zonave...
Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Kombet e Bashkuara e shpallën 22 Majin si Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit për të rritur ndërgjegjësimin dhe përmirësuar vlerësimin e çështjeve të...
INCA organizon aktivitete sensibilizuese me rastin e 22 Shtatorit, Ditës pa Makina

INCA organizon aktivitete sensibilizuese me rastin e 22 Shtatorit, Ditës pa Makina

Nisma europiane “Në qytet pa makinën time” ka startuar për herë të parë në Francë në 1998. U deshën rreth katër vjet që kjo nismë të bëhej një nga manifestimet me...
Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11

Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11

Në kuadër të projektit: Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) është shpallur fitues për hartimin dhe...
Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Me rastin e Ditës së Tokës u organizua një ekspozitë panair në ambjentet e jashtme të Galerisë së Arteve me disa prej bizneseve të cilat prodhojnë ushqime bio, si dhe organizata mjedisore...
Parku Kombëtar i Mljet-it (Kroaci)

Parku Kombëtar i Mljet-it (Kroaci)

Në datat 7-10 Shtator 2010, INCA organizoi një vizitë studimore me një grup ekspertesh (10 persona) nga organizata të ndryshme të shoqerisë civile të lidhura me zonat e mbrojtura, në Parkun...
Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës

Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës

Nga data 6-9 Shtator 2011 në Bon të Gjermanisë u zhvillua Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës. Në forum morën pjesë 170 anëtarë të IUCN-së të cilët diskutuan mbi sfidat më të...
Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Ne kuader te komponentit IPA –II- Bashkëpunimi ndërkufitar, Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) dhe Shoqata Green Home ne Malin e Zi, ne partneritet me Forumin Nderkufitar te...
Programi i Granteve të Vogla për Democraci

Programi i Granteve të Vogla për Democraci

Në 22 Gusht 2010, INCA nënshkroi kontratën me Ambasadën e SHBA-së në Tiranë për projektin e aprovuar nga Departamenti i Shtetit në kaudër të Programit të Granteve të Vogla për...
Bisedë në studio

Bisedë në studio

Në kuadër të projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës ndërkufitare të zonës së Liqenit të Shkodrës, nëpërmjet metodave të pjesëmarrjes”, pjesë e programit...
Drejt BE-së, Mbrojtja e Biodiversitetit dhe Standardet në Shqipëri

Drejt BE-së, Mbrojtja e Biodiversitetit dhe Standardet në Shqipëri

Institutin për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në bashkëpunim me WWF Programin e Mesdheut, në datat 3-4 Shkurt 2011, në kuadër të projektit CARDS "Drejt BE-së, Mbrojtjes së...
Vlerësimi i biodiversitetit dhe hartimi i database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Vlerësimi i biodiversitetit dhe hartimi i database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Në 15 Gusht 2010, INCA i dorezoi SNV-së dhe ekspertit ndërkombëtar raportin final të “Vlerësimit të biodiversitetit dhe hartimit të database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: