Kongresi për Ruajtjen e Botës

Kongresi për Ruajtjen e Botës

Nga data 6 deri 15 shtator 2012, ne Jeju te Koresë së Jugut zhvilloi punimet Kongresi për Ruajtjen e Botës i organizuar nga IUCN-ja. Në këtë Kongres mori pjesë edhe Presidenti i INCA-s Z....
Dita Ndërkombëtare e Tokës 2012

Dita Ndërkombëtare e Tokës 2012

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës 2012, Qëndra EDEN, me mbështetjen e Ambasadës SHBA-së në Tiranë, Ambasadës Austriake në Tiranë, Bashkisë Tiranë dhe MMPAU-së, organizoi...
Zhvillohet takimi i parë në kuadër të projektit “Parqet e Harkut Dinarik”

Zhvillohet takimi i parë në kuadër të projektit “Parqet e Harkut Dinarik”

Në datat 12-14 Mars 2012, në Beograd u mbajt takimi i parë në kuadër të projektit “Parqet e Harkut Dinarik”. Ky projekt drejtohet nga WWF - Programi i Mesdheut dhe financohet nga Ministria...
Ekomuzeumi i Lumit Vjosa / Aaos

Ekomuzeumi i Lumit Vjosa / Aaos

Nga maji 2012, INCA në bashkëpunim me Institutin Mediterenean për Natyrën dhe Anthropos (DKA-INA) në Greqi dhe dy partner lokal, Drejtoria e Shërbimit Pyjor në Përmet (AL) dhe OJQ-ja greke...
Workshop trajnues "Planifikimi Hapësinor i Integruar"

Workshop trajnues "Planifikimi Hapësinor i Integruar"

Në datat 17-19 Prill 2012, në ambientet e INCA-s u zhvillua workshop-i trajnues për DSS (ISP 4.0 toolset)(Planifikimi Hapësinor i Integruar 4.0 paketë software), i cili synoi të rrisë...
Zhvillohet takimi i dytë për Peizazhin e Mbrojtur Tokësor dhe Ujor të Lumit Buna

Zhvillohet takimi i dytë për Peizazhin e Mbrojtur Tokësor dhe Ujor të Lumit Buna

Në datat 22-24 Shkurt 2012, u zhvillua në Dajç të Shkodrës takimi i dytë lokal për të prezantuar detajet e planit për zbatimin e projektit dhe objektivat kryesorë për përgatitjen e planit...
Arku Dinarik i qëndrueshëm, Iniciativa-Dashi Hydropower

Arku Dinarik i qëndrueshëm, Iniciativa-Dashi Hydropower

Në kuadër të projektit rajonal "Arku Dinarik i qëndrueshëm, Iniciativa-Dashi Hydropower", Instituti i Ruajtjes së Natyrës në Shqipëri në partneritet me tre OJQ të tjera shqiptare...
Trainimi mbi “Komunikimin dhe aftësitë e prezantimit”

Trainimi mbi “Komunikimin dhe aftësitë e prezantimit”

Në datën 4-5 Prill 2012, INCA organizoi në ambientet e saj një seminar trainimi mbi “Komunikimin dhe aftësitë e prezantimit”. Qëllimi i këtij trainimi ishte të zhvillojë aftesitë e...
Zhvillohet forumi i OJQ-ve mbi Planin e Veprimit Antikorrupsion 2011-2013

Zhvillohet forumi i OJQ-ve mbi Planin e Veprimit Antikorrupsion 2011-2013

Projekti i përbashkët i Këshillit të Europës dhe Bashkimit Europian kundër korrupsionit në Shqipëri, organizoi në datë 20 shkurt 2012, në mjediset e Hotel Tirana International, forumin e...
Promovimi ishkollave të gjelbra në Shqipëri

Promovimi ishkollave të gjelbra në Shqipëri

Ditën e martë, datë 08.05.2012 INCA, në bashkëpunim me UNICEF, organizoi takimin “Promovimi ishkollave të gjelbranë Shqipëri”. Në këtë takim morën pjesë Z.Detlef PALM Përfaqësues i...
Workshop "Ekosistemet e ujërave të ëmbël, efektet e digave dhe hidrocentralet e qëndrueshëm”

Workshop "Ekosistemet e ujërave të ëmbël, efektet e digave dhe hidrocentralet e qëndrueshëm”

Në datën 2-3 Prill 2012, INCA organizoi workshop-in kombëtar për “Ekosistemet e ujërave të ëmbël, efektet e digave dhe hidrocentralet e qëndrueshëm”. Ky workshop u zhvillua në kuadër...
Takim mbi planin e Integruar të Burimeve ujore për Buna/Bojana Delta

Takim mbi planin e Integruar të Burimeve ujore për Buna/Bojana Delta

Në datë 1-2 Shkurt 2012, Dr Z. Dedej, si koordinator lokal dhe katër ekspertë, morën pjesë në takimin e mbajtur në Podgoricë me ekspertët malazezë mbi zhvillimin e planit të Integruar të...
Udhëtim Studimor në Slloveni

Udhëtim Studimor në Slloveni

Përfaqësuesit e parqeve kombëtare dhe zonave te mbrojtura nga shtatë vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor, zhvilluan një vizitë në Slloveni, duke vizituar për gjashtë...
Bjeshkët e Namuna

Bjeshkët e Namuna

Në kuadër të projektit "Mbështetja e komuniteteve rurale dhe peisazheve tradicionale nëpërmjet qeverisjes për forcimin mjedisor në zonat kufitare të zonave të mbrojtura të Harkut...
Partneriteti Strategjik për Ekosistemet e mëdha të Detit Mesdhe

Partneriteti Strategjik për Ekosistemet e mëdha të Detit Mesdhe

Në kuadër të Partneritetit Strategjik për Ekosistemet e mëdha të Detit Mesdhe dhe në lidhje me komponentin rajonal për zhvillimin e planeve të Integruar për Menaxhimin e Burimeve Ujore...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: