Zhvillohet takimi i parë lokal mbi Peizazhin e Mbrojtur Tokësor dhe Ujor të Lumit Buna

Zhvillohet takimi i parë lokal mbi Peizazhin e Mbrojtur Tokësor dhe Ujor të Lumit Buna

Në datat 25-26 Janar, u zhvillua në Velipojë takimi i parë lokal për të prezantuar detajet e planit për zbatimin e projektit dhe objektivat kryesorë për përgatitjen e planit të menaxhimi...
Zhvillohet Konferenca vjetore e EUROPARC 2011

Zhvillohet Konferenca vjetore e EUROPARC 2011

Dr.Genti Kromidha mori pjesë në konferencën vjetore të EUROPARC 2011 të mbajtur në Bad Urach të Gjermanisë nga 21-25 Shtator 2011. Konferenca, e titulluar "Përfitimet për natyrën dhe...
Bisedë në studio

Bisedë në studio

Në kuadër të projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës ndërkufitare të zonës së Liqenit të Shkodrës, nëpërmjet metodave të pjesëmarrjes”, pjesë e programit...
Organizohet ceremonia përmbyllëse e projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës..."

Organizohet ceremonia përmbyllëse e projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës..."

Në kuadër të projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës Ndërkufitare të zonës së Liqenit të Shkodrës, nëpërmjet metodave të pjesëmarrjes”, pjesë e...
Seminar mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”

Seminar mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”

Në Seminarin mbi “Zonat e mbrojtura ndërkufitare”, të mbajtur në Shkodër nga 12-14 Shtator 2011, në fjalën e tij Dr. Genti Kromidha foli mbi Vlerësimin e zonave më të vlefshme për...
Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, INCA në bashkëpunim më TIA-n (Tirana International Airport) organizuan një ditë trajnimi mbi Edukimin Mjedisor me mësuesit e shkollave...
Takim i Green Belt për Evropën Jug-Lindore

Takim i Green Belt për Evropën Jug-Lindore

Nga 16-19 nëntor 2011, më shumë se 50 përfaqësues të organizatave qeveritare dhe joqeveritare u takuan në Ulqin të Malit të Zi për të diskutuar për të ardhmen e Green Belt në Evropën...
Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë

Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë

Në seminarin e mbajtur nga 10-16 Shtator 2011 në Gerace të Italisë me teme “Rëndësia e ruajtjes së komuniteteve në Europë“ INCA u paraqit me një poster mbi "Vlerësimin e zonave...
Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Kombet e Bashkuara e shpallën 22 Majin si Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit për të rritur ndërgjegjësimin dhe përmirësuar vlerësimin e çështjeve të...
Seminari "Proceset emerald biogjeografike në Ballkanin Perëndimor"

Seminari "Proceset emerald biogjeografike në Ballkanin Perëndimor"

ETC/BD dhe Këshilli i Evropës organizoi seminarin "proceset emerald biogjeografike në Ballkanin Perëndimor – Seminai i dytë biogjeografik". Seminari përgatitor biogjeografik ku...
Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11

Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11

Në kuadër të projektit: Programi i trajnimit për kurrikulën e re të klasës së 11, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) është shpallur fitues për hartimin dhe...
Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Me rastin e Ditës së Tokës u organizua një ekspozitë panair në ambjentet e jashtme të Galerisë së Arteve me disa prej bizneseve të cilat prodhojnë ushqime bio, si dhe organizata mjedisore...
Kurs Trajnimi Teknik në kuadër të projektit "Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës Ndërkufitare..."

Kurs Trajnimi Teknik në kuadër të projektit "Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës Ndërkufitare..."

Në kuadër të projektit “Të mbështesim propozimin e Rezervës së Biosferës Ndërkufitare të zonës sëLiqenit të Shkodrës, nëpërmjet metodave të pjesëmarrjes”, pjesë e programit IPA...
Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës

Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës

Nga data 6-9 Shtator 2011 në Bon të Gjermanisë u zhvillua Forumi Europian për Ruajtjen e Natyrës. Në forum morën pjesë 170 anëtarë të IUCN-së të cilët diskutuan mbi sfidat më të...
Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Ne kuader te komponentit IPA –II- Bashkëpunimi ndërkufitar, Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) dhe Shoqata Green Home ne Malin e Zi, ne partneritet me Forumin Nderkufitar te...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: