Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

Në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, INCA në bashkëpunim më TIA-n (Tirana International Airport) organizuan një ditë trajnimi mbi Edukimin Mjedisor me mësuesit e shkollave...
Prezantohen rezultatet e arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Prezantohen rezultatet e arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Në 23 Shtator 2010, Dr.Zamir Dedej bëri një prezantim të rezultateve të arritura nga studimi për vlerësimin e biodiversitetit dhe hartimit së data base-it GIS për zonën e Bjeshkëve të...
Mjedisi për njerëzit në zonën e Harkut Dinarik

Mjedisi për njerëzit në zonën e Harkut Dinarik

Në datat 29 Qershor deri në 1 Korrik 2010, përfaqësuesit e INCA-s (Z.Dedej dhe G.Kromidha) morën pjesë në takimin rajonal “Mjedisi për njerëzit në zonën e Harkut Dinarik”, i organizuar...
Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Aktivitete sensibilizuese me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, 2011

Kombet e Bashkuara e shpallën 22 Majin si Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit për të rritur ndërgjegjësimin dhe përmirësuar vlerësimin e çështjeve të...
INCA organizon aktivitete sensibilizuese me rastin e 22 Shtatorit, Ditës pa Makina

INCA organizon aktivitete sensibilizuese me rastin e 22 Shtatorit, Ditës pa Makina

Nisma europiane “Në qytet pa makinën time” ka startuar për herë të parë në Francë në 1998. U deshën rreth katër vjet që kjo nismë të bëhej një nga manifestimet me...
Ekosistemet e Medha Detare në Mesdhe

Ekosistemet e Medha Detare në Mesdhe

Në 22-24 Qershor 2010, Dr.Zamir Dedej dhe Dr.Genti Kromidha së bashku me një grup prej 5 vetash kryen një vizitë studimore në Parkun Detar të Ras Mohammed. Vizita kryhej në kaudër të...
Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Eksopzitë me rastin e Ditës së Tokës

Me rastin e Ditës së Tokës u organizua një ekspozitë panair në ambjentet e jashtme të Galerisë së Arteve me disa prej bizneseve të cilat prodhojnë ushqime bio, si dhe organizata mjedisore...
Parku Kombëtar i Mljet-it (Kroaci)

Parku Kombëtar i Mljet-it (Kroaci)

Në datat 7-10 Shtator 2010, INCA organizoi një vizitë studimore me një grup ekspertesh (10 persona) nga organizata të ndryshme të shoqerisë civile të lidhura me zonat e mbrojtura, në Parkun...
Edukimi Mjedisor në Shqipëri

Edukimi Mjedisor në Shqipëri

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) me mbështetjen e UNICEF dhe në bashkëpunim me Institutin e Zhvillimit të Arsimit, në 15 Qershor 2010 përfundoi me sukses projektin tre...
Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Mbështetja e propozimit për shpalljen e zonës së Liqenit të Shkodrës “Rezervë e Biosferës Ndërkufitare"

Ne kuader te komponentit IPA –II- Bashkëpunimi ndërkufitar, Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) dhe Shoqata Green Home ne Malin e Zi, ne partneritet me Forumin Nderkufitar te...
Programi i Granteve të Vogla për Democraci

Programi i Granteve të Vogla për Democraci

Në 22 Gusht 2010, INCA nënshkroi kontratën me Ambasadën e SHBA-së në Tiranë për projektin e aprovuar nga Departamenti i Shtetit në kaudër të Programit të Granteve të Vogla për...
Biodiversiteti Detar në Shqipëri

Biodiversiteti Detar në Shqipëri

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në Konferencën me temë “Biodiversiteti...
Drejt BE-së, Mbrojtja e Biodiversitetit dhe Standardet në Shqipëri

Drejt BE-së, Mbrojtja e Biodiversitetit dhe Standardet në Shqipëri

Institutin për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në bashkëpunim me WWF Programin e Mesdheut, në datat 3-4 Shkurt 2011, në kuadër të projektit CARDS "Drejt BE-së, Mbrojtjes së...
Vlerësimi i biodiversitetit dhe hartimi i database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Vlerësimi i biodiversitetit dhe hartimi i database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Në 15 Gusht 2010, INCA i dorezoi SNV-së dhe ekspertit ndërkombëtar raportin final të “Vlerësimit të biodiversitetit dhe hartimit të database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të...
Posidonia Oceanica në Shqipëri

Posidonia Oceanica në Shqipëri

Në datat 25 dhe 26 Mars 2010, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), organizoi në qytetet e Vlorës dhe Sarandës workshopet trainues në kuadër të projektit "INFORMIMI DHE...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: