INCA organizon aktivitete sensibilizuese me rastin e 22 Shtatorit, Ditës pa Makina

Nisma europiane “Në qytet pa makinën time” ka startuar për herë të parë në Francë në 1998. U deshën rreth katër vjet që kjo nismë të bëhej një nga manifestimet me...

Ekosistemet e Mëdha Detare në Mesdhe

Në 22-24 Qershor 2010, Dr.Zamir Dedej dhe Dr.Genti Kromidha së bashku me një grup prej 5 vetash kryen një vizitë studimore në Parkun Detar të Ras Mohammed. Vizita kryhej në kaudër të...
Unioni Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës

Unioni Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës

Këshilli i IUCN miratoi Institutin për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), si anëtare e IUCN-së në takimin që u organizua në datat 23-25 Nëntor 2009, në Gland. INCA është OJF-ja e...

Parku Kombëtar i Mljet-it (Kroaci)

Në datat 7-10 Shtator 2010, INCA organizoi një vizitë studimore me një grup ekspertesh (10 persona) nga organizata të ndryshme të shoqerisë civile të lidhura me zonat e mbrojtura, në Parkun...

Edukimi Mjedisor në Shqipëri

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) me mbështetjen e UNICEF dhe në bashkëpunim me Institutin e Zhvillimit të Arsimit, në 15 Qershor 2010 përfundoi me sukses projektin tre...

Vlerësimi i efektivitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura në Evropë

Dr.Genti Kromidha mori pjesë në seminarin “Vlerësimi i efektivitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura në Evropë – rishikim i të dhënave, metodave dhe rezultateve”, që u zhvillua...

Programi i Granteve të Vogla për Democraci

Në 22 Gusht 2010, INCA nënshkroi kontratën me Ambasadën e SHBA-së në Tiranë për projektin e aprovuar nga Departamenti i Shtetit në kaudër të Programit të Granteve të Vogla për...

Biodiversiteti Detar në Shqipëri

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në Konferencën me temë “Biodiversiteti...

Vlerësimi i biodiversitetit dhe hartimi i database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të Namuna/Prokletije

Në 15 Gusht 2010, INCA i dorezoi SNV-së dhe ekspertit ndërkombëtar raportin final të “Vlerësimit të biodiversitetit dhe hartimit të database-it GIS për zonën e Bjeshkëve të...

Posidonia Oceanica në Shqipëri

Në datat 25 dhe 26 Mars 2010, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), organizoi në qytetet e Vlorës dhe Sarandës workshopet trainues në kuadër të projektit "INFORMIMI DHE...
Misioni dhe Objektivat

Misioni dhe Objektivat

Shoqata ka si qëllim kryesor të punës jap ndihmesën e saj në fushën e formimit profesional nëpërmjet trainimeve dhe proçesit të pjesëmarrjes, në ruajtjen e mjedisit, në mbrojtjen e...

Mjedisi për njerëzit në zonën e Harkut Dinarik

Në datat 29 Qershor deri në 1 Korrik 2010, përfaqësuesit e INCA-s (Z.Dedej dhe G.Kromidha) morën pjesë në takimin rajonal “Mjedisi për njerëzit në zonën e Harkut Dinarik”, i organizuar...

Natura 2000 në Shqipëri

Në 22 Janar 2010, INCA në partneritet me zyrën e WWF për Mesdheun, organizoi një takim për lançimin e projektit “Protect biodiversity – Empower Albanian NGO-s to promote Natura 2000”...

Aktivitete në kuadër të Vlerësimit të vlerave të biodiversitetit

Në 26 dhe 27 Nëntor, në kuadër të aktiviteteve për “Vlerësimin e vlerave të biodiversitetit dhe krijimin e një database” për zonën e alpeve, Dr.Z. Dedej dhe Dr.G. Kromidha u takuan me...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: