Gjiri i Porto Palermos shpallet Park Natyror!

Gjiri i Porto Palermos shpallet Park Natyror!

Gjiri i Porto Palermos shpallet Park Natyror !   PËRGËZIME!!!   Një lajm i shumëpritur nga qeveria. Përpjekjet disavjeçare të #incaalbania dhe partnerëve...
Menaxhimi i qëndrueshëm i ligatinave dhe OMSHC-të

Menaxhimi i qëndrueshëm i ligatinave dhe OMSHC-të

Menaxhimi i qëndrueshëm i ligatinave dhe Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Civile Në kuadër te projektit "Forcimi i kapaciteteve të shoqërisë civile në Mesdheun jugor dhe lindor për...
Ditari Natyrës nr.108 - Maj 2022

Ditari Natyrës nr.108 - Maj 2022

Në këtë numër do të gjeni: - "Watch-dog" dhe modelet e strategjisë advokuese - Mështetje ekonomike për Prespën - Rasti i nismës GEO -...
Ditari Natyrës nr.110 - Korrik 2022

Ditari Natyrës nr.110 - Korrik 2022

Në këtë numër do të gjeni: - Krijimi dhe menaxhimi i rrjetit Natura2000 në Shqipëri - Mirëmenaxhimi i ujit - Rangers nuk janë të huaj për...
Duke punuar për rrjete ripërtëritëse të ZMD-ve

Duke punuar për rrjete ripërtëritëse të ZMD-ve

Duke punuar për rrjete ripërtëritëse të Zonave të Mbrojtura Detare Njëqind shkencëtarë dhe menaxherë të zonave të mbrojtura detare (MPA) nga 18 vende evropiane u takuan në Palma de...
Forcimi i ligatinave në Ballkan për ruajtjen e pelikanit të Dalmacisë-faza e II

Forcimi i ligatinave në Ballkan për ruajtjen e pelikanit të Dalmacisë-faza e II

Më datë 30.5.2022, në Pogoricë, Mali i Zi, u mbajt takimi përmbyllës i projektit "Forcimi i ligatinave në Ballkan për ruajtjen e pelikanit të Dalmacisë-faza e II-të", i cili...
Krijimi dhe menaxhimi i rrjetit Natura2000 në Shqipëri

Krijimi dhe menaxhimi i rrjetit Natura2000 në Shqipëri

Rrugëtimi drejt integrimit dhe anëtarësimit në BE e ngarkon Shqipërinë me detyrimin për të identifikuar dhe mbrojtur trashëgiminë e saj natyrore me interes të lartë ruajtjeje për...
Dritare e dijes, informimit, përditësimit dhe e risive mbi Natyrën!...

Dritare e dijes, informimit, përditësimit dhe e risive mbi Natyrën!...

Dritare e dijes, informimit, përditësimit dhe e risive mbi Natyrën!... 10 vjet më parë, në Qershor 2013, nisi hapat “Ditari i Natyrës”, fillesa e një dritareje të dijes, informimit,...
"Watch-dog" dhe modelet e strategjisë advokuese

"Watch-dog" dhe modelet e strategjisë advokuese

Në vazhdën e takimeve informuese mbi legjislacionin kombëtar në fushën e ruajtjes së burimeve natyrore dhe përgjegjësitë e pushtetit vëndor, format dhe mjetet për të avokuar, këtë...
Ditari Natyrës nr.109 - Qershor 2022

Ditari Natyrës nr.109 - Qershor 2022

Në këtë numër do të gjeni: Dritare e dijes, informimit, përditësimit dhe risive mbi natyrën!... Për një Mjedis Detar të Qëndrueshëm Udhëtim studimor pranë PKD Karaburun-Sazan Duke...
Living Buna

Living Buna

Me rastin e Dites Botërore të Tokës në Bunë, Lumi i Jetës, u zhvilluan aktivitete të shumta ku ftesa ishte e hapur për të gjithë ata që duan të shijojnë bukuritë natyrore që Buna...
Ditari Natyrës nr.107 - Prill 2022

Ditari Natyrës nr.107 - Prill 2022

Ditari Natyrës nr.107 - Prill 2022 - Gazetaria më e mirë e advokimit mediatik për ruajtjen e natyrës - Forumi dhe Udhërrëfyesi i ZMD të Mesdheut; Sfidat dhe...
Për një Mjedis Detar të Qëndrueshëm

Për një Mjedis Detar të Qëndrueshëm

Takimi Kombëtar  “Për një mjedis detar të qëndrueshëm”, organizuar në kuadër të projektit “MPANetworks” (Rrjete të Zonave të Mbrojtura Detare) të financuar nga...
Mbështetje në menaxhimin efektiv të ZMD nëpërmjet një rrjeti të fortë dhe të bashkuar në Mesdhe

Mbështetje në menaxhimin efektiv të ZMD nëpërmjet një rrjeti të fortë dhe të bashkuar në Mesdhe

Në kuadër të projektit “Mbështetje në menaxhimin efektiv të ZMD nëpërmjet një rrjeti të fortë dhe të bashkuar në Mesdhe”, zbatuar nga INCA dhe mbeshtetur nga Interreg Med, u zhvillua...
Forumi i ZMD të Mesdheut & Udhërrëfyesi i tyre pas 2020 - Sfidat dhe zgjidhjet

Forumi i ZMD të Mesdheut & Udhërrëfyesi i tyre pas 2020 - Sfidat dhe zgjidhjet

Forumi i Zonave të Mbrojtura Detare të Mesdheut 2020 & Udhërrëfyesi i Zonave të Mbrojtura Detare në Mesdhe pas 2020: Sfidat dhe zgjidhjet  Mesdheu është shtëpia e 510...
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: