Shtune, 30 Maj 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

20 Tetor 2019

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN CouncilAAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA,...

Projekti S.W.A.N

12 Qershor 2019

Projekti S.W.A.N (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin), bashkëfinancohet nga Programi Ndërkombetar i Bashkëpunimit Interreg V...

ipa

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Vlorë - 17 Prill 2019 – Në kuadër të projektit NEMO u zhvillua webinari me temë “Webinar mbi edukimin dhe gastronominë në mënyrë që të inkurajojmë fëmijët e shkollës fillore të ushqehen me peshq”. Gjatë këtij webinari morrën pjesë përfaqësues të vendeve të Mesdheut, partner të projektit Nemo, si Tunizia, Shqipëria, Algjeria, Egjipti, Libia, Italia dhe Marok. Një rol mjaft…
Vlorë - 20 Mars 2019 - Në kuadër të projektit NEMO , u zhvillua webinari me temë: "Eksperienca e peshkatarëve në reduktimin e prodhimit detar- mënyrat e përfshirjes së turizmit detar nëpërmjet peshkimit dhe gjithashtu mbrojtja e breshkave dhe faunës detare duke mbledhur plastiken nga deti”. Në këtë webinar morrën pjesë përfaqësues të vendeve të Mesdheut si: Tunizia, Libia, Italia, Maroku,…
Shkurt 2019 - Në kuadër të 2 Shkurtit - Ditës Botërore të Ligatinave, mbështetur nga Projekti ACAP, në Lagunën e Nartës, si një ndër lagunat më të rëndësishme në Shqipëri, u realizua një aktivitet me pjesëmarrjen e nxënësve të shkollave 9-Vjeçare të Nartës dhe Novoselës, për t’u njohur më nga afër me lagunën që ata kanë afër vendit ku banojnë dhe…
Tiranë - 25-27 Shkurt 2019 - Takimi i tretë midis partnerëve të Blue Land Project. "Modeli i pjesëmarrjes për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve detare dhe bregdetare dhe për ruajtjen e habitateve, biodiversitetit dhe shërbimeve të ekosistemeve ndërkufitare.Objektivat kryesorë të projektit janë: - Përcaktimi i një modeli menaxhimi ndërkufitar (i quajtur BLUE LAND); - Hartëzimi, kuantifikimi, monitorimi i shërbimeve të…
Vlorë 20 Shkurt 2019 - Në kuadër të projektit NEMO, u realizua një webinar mjaft i rëndësishëm me temë “Një det dialogesh me komunitetet bregdetare per brezat e ardhshëm të Mesdheut”. Ky webinar, me fokus peshkimin e qëndrueshëm, solli jo vetëm përfshirjen e peshkatarëve nga vende të ndryshme të Mesdheut, por si asnjëherë më parë edhe përfshirjen e nxënësve të…
Janar 2019 -  Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Janar kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Përmetit dhe Vlorës. Orë të hapura informative mjedisore me temë “Biodiversiteti në Parkun Kombëtar Bredhi Hotovës-Dangëlli”, u zhvilluan në dy shkollat 9-vjeçare të Përmetit, “Nonda Bulku” dhe “Meleq Gosnishti” përkatësisht me klasën e 8 dhe të 4.…
Projekti GEO-CRADLE mbylli me sukses të gjithë aktivitetet e tij të planifikuara për zbatim gjatë periudhës tre vjeçare 2016-2019. GEO-CRADLE, që nga krijimi i tij dhe në vazhdim, synoi të jetë një konsorcium rajonal që mbledh së bashku institutet kërkimore me famë, autoritetet publike, SME-të e specializuara dhe shoqata lider ndërkombëtare, duke kombinuar një shkallë të gjerë të ekspertizës në…

Kalendari i Aktiviteteve

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook