Biodiversiteti: Pse ka rëndësi kriza e natyrës, në pesë grafikë

Biodiversiteti: Pse ka rëndësi kriza e natyrës, në pesë grafikë

Aktivitetet njerëzore po shkatërrojnë botën natyrore, duke çuar në zhdukjen e specieve shtazore dhe bimore me një shpejtësi alarmante. Tani, udhëheqësit botërorë po premtojnë veprime për të trajtuar këtë problem. Por a do të jetë e mjaftueshme?

BBC - Nga Helen Briggs

Çfarë është biodiversiteti dhe pse ka rëndësi?

Biodiversiteti është shumëllojshmëria e të gjitha gjallesave në Tokë dhe mënyra se si ato përshtaten së bashku në rrjetën e jetës, duke sjellë oksigjen, ujë, ushqim dhe përfitime të tjera të panumërta.

Raportet dhe studimet e fundit kanë prodhuar lajme alarmante për gjendjen e natyrës

Vitin e kaluar, një panel ndërqeveritar i shkencëtarëve kanë raportuar se një milion specie kafshësh dhe bimësh tani kërcënoheshin me zhdukje.

Dhe këtë muaj, një raport zbuloi se popullatat globale të gjitarëve, zogjve, peshqve, amfibëve dhe zvarranikëve zhytur me 68%, mesatarisht, midis 1970 dhe 2016.

Për më tepër...

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: