ACAP – Mars 2021

ACAP – Mars 2021

Në kuadër të projektit ACAP, shkolla “Zihni Toska” në Berat, realizoi sot një orë edukative mjedisore me temë “T’i vijmë në ndihmë Tokës”. Si rezultatat ndikimeve negative që vijnë nga aktivitetet njerëzore, nxënësit e kësaj shkolle, sjellin këto mesazhe.

  • Larg ajrit të ndotur!
  • Pro ecjes në ajër të pastër dhe me biçikleta !
  • I thoni jo përdorimit të substancave narkotike që marrin jetë !
  • Mbillni pemë ,lule ! Natyra është jetë !
  • Konsumoni ushqime të shëndetshme !
  • Pakësoni konsumimin e detergjentëve !

----------------------------------------------------------

Shkolla e Mesme Roshnik, ne kuder te miniprojektit te perftuar me mbeshtetjen e INCA beri fletepalosjen “Shtegu  i Rrefenjave”

-----------------------------------------------------------

Ne kuader te projektit "Se bashku per parkun-Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi I Turizmit".

Ne shkollen e mesme te bashkuar Roshnik u mundesua vendosja e 4 stolave ,4 koshave si edhe tabelen ne "Shtegun e Rrefenjave"

Edukimi mjedisor ,ambient me I paster ,orientim per turistet, pushim me komod ishin keto aspektet qe iu pershtaten edhe u realizuan ne kete projekt!

Faleminderit INCA Shqiperia &ACAP!

-----------------------------------------------------------

Me nxenesit e shkollës Shyqyri Lakra, në mbjellien e rreth 200 fidanave pishe të zeze ne Parkun Kombëtar Mali i Tomorrit.

Aktiviteti , në kuadrin e mbështetjen qe jep COSV- i në mbështetjen të edukimit mjedisor të femijve dhe të rinjve dhe promovimit te Zonave të Mbrojtura. Projekti drejtohet nga INCA dhe bashkpunohet me Drejtorine Arsimore dhe AdZM Berat.

#adzmberat

------------------------------------

Në kuadër të projektit ACAP dhe me mbështetjen e INCA-s dhe COSVI, u realizua sot në “Grykën e Këlcyrës”, të Parkut Natyror “Zagori”, një aktivitet për ndërgjegjësimin dhe informimin e nxënësve të shkollës 9-vjecare “Meleq Gosnishti” të Permetit mbi vlerat natyrore te Përmetit dhe Këlcyres.

Kjo zonë paraqet një oaz të bukurive natyrore me rendësi të cilat duhen mbrojtur dhe promovuar nga brezi i ri.

#mbrojmedhepromovojmevleratnatyrore

#AKZM #AdZMGjirokaster

#ZVAGjirokaster #ShkollaMeleqGosnishti

#ACAP #INCA #COSV

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: