Aktivitete

Aktivitetet

Ndiqni aktivitetet e kryera nga INCA

Z.Kromidha në Kongresin e IUCN-Hawai 2016

Z.Kromidha në Kongresin e IUCN-Hawai 2016

Presidenti i INCA, z. Genti Kromidha, merr pjesë në Kongresin Botëror për Ruajtjen e Natyrës organizuar nga IUCN në Hawai, SHBA.

 

Më shumë se 10’000 personalitete nga qeveritë, shoqëria civile, komunitetet indigjene, fetare e shpirtërore, sektori privat dhe akademia janë mbledhur në Havai,në një takim me rëndësi historike, nga 1 deri ne 10 shtator 2016. Tema kryesore e Kongresit Botërorpër Ruajtjen e Natyrës, organizuar nga IUCN, është “Planeti në udhëkryq”, çka pasqyron seriozitetin e zgjidhjeve dhe veprimeve që bota duhet tëndërmarrëpër të rikthyer dëmtimet mjedisore të tokës, ujit dhe llojeve, për të garantuar një planet të shëndetshëm kutë gjithë të jetojnë në harmoni me natyrën. Takimi konfirmoi se gjithnjë e më shumë po mbyllet hapësira e mundësive për të kaluar drejt qëndrueshmërisë dhe fuqizimit të forcës së natyrës për të përballur sfidat kryesore globale si humbja e llojeve, dëmtimi i ekosistemeve dhe ndryshimet klimatike me gjithë ndikimet e thella që ato kanë në jetën dhe mirëqenien e njerëzimit. Kongresi Botërorpër Ruajtjen e Natyrësështënjë mundësi unike ku zëra te ndryshëm bëhen bashke për të gjetur zgjidhje të përbashkëta në frymën e partneritetit dhe bashkëpunimit.

Për më shumë ndiqni në Facebook iucn.org apo në faqen e internetit

www.iucnworldconservationcongress.org

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: