Vizitë në PK Divjakë - Karavasta

Vizitë në PK Divjakë - Karavasta

Në kuadër të projektit “Nga Mali në Det”, zbatuar nga INCA dhe mbështetur nga CEPF, u zhvillua sot një ekspeditë në terren ku nxënësit e shkollës “Hasan Mëhilli” Dukat, u njohën me Parkun Kombëtar Divjakë Karavsata.
Ky shkëmbim eksperience ku nxënësit vizituar një park tjetër kombëtar, i karakterizuar nga prezenca e lagunës më të madhe në Shqipëri, ajo e lagunës së Karavastasë, e ndryshme nga Parku Kombëtar i Llogarasë i cili karakterizohet nga një ekosistem pyjor dhe alpin.
Gjatë këtij aktiviteti nxënësit morrën informacione tek Qendra e Vizitorëve e Divjakës dhe më pas u njohën me disa nga shpendët karakteristikë të lagunës si pelikanët, flamingot, kojliku dhe rosat e ndryshme.
Një falenderim i vecante i shkon Administratës Rajonale të Zonave të Mbrojtura të Fierit për mbështetjen dhe shoqërimin në terren.
 
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: