Së bashku për të reduktuar ndotjen plastike në Detin Mesdhe!

Së bashku për të reduktuar ndotjen plastike në Detin Mesdhe!

Së bashku për të reduktuar ndotjen plastike në Detin Mesdhe!
 
Jemi vërtet të lumtur të jemi pjese e Komunitetit te Praktikës së BeMed i cili u mblodh në HIGGS në Athinë në datat 17-18 Prill 2024, duke përfshirë promovimin e fundit të Laureatëve të mikro-iniciativave.
 
Një herë në vit, ata takohen personalisht për të punuar në çështjet e tyre të ngjashme dhe për të ndarë përvojat e tyre. Është një shans për të krijuar lidhje mes palëve të interesuara lokale mesdhetare dhe për të mësuar nga njëri-tjetri.
 
Ky Komunitet Mesdhetar i Praktikës bashkon të gjithë anëtarët e rrjetit BeMed të përzgjedhur që nga viti 2017 gjatë thirrjeve për mikro-iniciativa dhe thirrjes së parë për projekte në ishujt e Mesdheut. Këta aktorë lokalë po punojnë së bashku për të reduktuar ndotjen plastike në Detin Mesdhe.
 
Kjo ngjarje vjetore krijon mundësinë për anëtarët e Komunitetit të Praktikës që të takohen fizikisht dhe të krijojnë sinergji. Gjatë gjithë vitit, ata punojnë për problemet që hasin, përfitojnë nga ekspertiza e të tjerëve dhe ndajnë përvojat për të gjetur zgjidhje kolektive.
 
Dita e parë, 17 Prill 2024 u fokusua në punën angazhuese në nëngrupe, diskutime të thella mbi çështjet e përhapura dhe një hyrje magjepsëse në artin e tregimit.
 
Dita e dytë, 18 Prilli 2024, iu kushtua një vizite në terren për të zbuluar se si po trajtohet ndotja plastike në Greqi.
 
Në këtë event, Komuniteti i Praktikës së BeMed pati nderin të mirëpresë H.S.H Princin Albert II të Monakos gjatë Ditës së Laureatëve të BeMed. Ishte rasti që anëtarët e Komunitetit të Praktikës të paraqisnin përfundimet e punës së tyre. Gjatë ditës, anëtarët punuan për problematika të ndryshme si:
 
🙋‍♂️ Si të përfshihen qytetarët në planin afatgjatë?
💰 Si të nxjerrim në pah koston e plastikës?
🤝 Si t'i vendosim të gjithë palët e interesuara rreth të njëjtës tryezë?
 
Ishte gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për të diskutuar se çfarë roli mund të luajë shteti në luftën kundër mbetjes plastike dhe si të gjejmë zgjidhje të gjithë së bashku.
 
Mirënjohja më e mirë dhe falënderim i veçantë për BeMed për mundësinë e jashtëzakonshme për t'u lidhur me kolegët Laureatë.
 
Takimi personalisht, mësimi rreth projekteve të ndryshme dhe angazhimi me komunitetin, ishte vërtet një eksperiencë pasuruese.
 
Mirëpresim bashkëpunimet e ardhshme dhe përfshirjen e vazhdueshme në këtë komunitet frymëzues!
 
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: