Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Shkurt 2021

Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Shkurt 2021

Aksione komunitare në zonat e mbrojtura - Janar 2021

Në kuadër të projektit ACAP dhe me mbështetjen e INCA, të minigrantit të fituar nga shkolla “Industriale” e Vlorës me titullin “Flamingot, simbol i lagunës së Nartës”, nxënësit nëpërmjet punës së tyre në ambientet e shkollës, ndërtuan flamingo artificialë që lëvizin në varësi të erës, të cilët më pas u vendosën në afërsi të ishullit të Zvërnecit, për të vënë në dijeni të gjithë vizitorët vendas dhe të huaj për prezencën e këtyre shpendëve si simbol i lagunës.

Në një kohë kur propozimi i një aeroporti brenda zonës së mbrojtur mund të na lërë vetëm me këto shpendë artificial, si për të thënë që dikur kishte flamingo.

Ky simbol natyror i lagunës duhet ruajtur në çdo formë!

-----------------------------------------------------------------

Në kuadër të projektit ACAP dhe me mbështetjen e INCA-s, shkolla “Hasan Mëhilli” realizoi aktivitetin përmbyllës të minigrantit të fituar prej "Thirrje Shkollave për Veprim" me titull “Unë jam zonë e mbrojtur”.

Në afërsi të qendrës së vizitorëve dhe në afërsi të pyllit të Llogara-së, u krijua një minipark për çdo visitor dhe shkollë tjetër që ka dëshirë të kalojë disa orë relaksuese në këtë minipark, për piknik ose për të mësuar më tepër për natyrën.

------------------------------------------------------------------

Ne zbatim te projektit "Se bashku per Parkun e Tomorrit_mbrojtja e mjedisit dhe zhvillimi I turizmit"

Edukimi mjedisor per punimin e pemeve,kujdesi per lulishten e shkolles ,mbiellien me lule si edhe vendosja e gardhit dekorues!

Projekt i financuar nga INCA Albania!

-------------------------------------------------------

"SHTEGU I RREFENJAVE"

Aktivitet per matrikullimin e shtegut Roshnik-Parku Tomorr.

Distanca me km te gjata mbarte ne vetvete ne cdo hap historite,legjendat ,bukurite natyrore si edhe edukimin permes vezhgimit!

Faleminderit Inca Shqipëria per realizimin e ketij projekti shume domethenes dhe me shume vlere per shkollen tone si edhe komunitetin.

Edukimi I brezave te rinj per zhvillimin e qendrueshem fillon nga cdo gje qe na rrethon si edhe identiteti I vendit te cilit i perkasim!

----------------------------------------------------------

Ne kuadrin e zbatimit të projekteve me granteve të vogla me shkollat, financuar nga Projekti ACAP, nepermjet INCA, AdZM Berat , bashkpunoi me shkollen 9-te vjeçare Tomorr, për finalizimin e disa aktiviteteve.
Keshtu sot u vendosën dy tabela dhe mbaroi edhe shenjimi I "Shtegut të Ariut "qe fillon nga fshati Tomorr deri ne Qafen e Skurres, u vendosën stola dhe kosha mbeturinash ne oborrin e shkollës.
Nxenesve ju demostrua edhe menyra e dekompostimit të mbeturinave bimore, si proves qe I sherben mbajtjes poster të ambjentit, por edhe krijimin pas disa muajve të rezervave qe mund të përdoret si plehra organike ne kopshtet e familjeve të tyre.
------------------------------------------------------------
 
E shtuna ishte e mbushur me vizitorë të shumtë në Parkun Kombëtar Divjakë Karavasta, ku mbi të gjithë spikatnin femijet e shkollës 9-vjeçare Roshnik - Berat, të cilët pasi morën informacion mbi parkun në Qendrën e Vizitorëve, vijuan me një vizitë dhe me bird watching në Lagunën e Karavastasë.
Ky aktivitet u mundësua në kuadër të minigrantit qe po zhvillon shkolla e Roshnikut dhënë në kuadër të projekit ACAP dhe mbështetur nga INCA.
 
-------------------------------------------------------------
 

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: