55 Vjet - Parku Kombëtar Llogara

55 Vjet - Parku Kombëtar Llogara

55 Vjet - Parku Kombëtar Llogara!
 
I shpallur "Park Pyjor Kombëtar" me VKM nr.96, datë 21.11.1966, Parku Kombëtar "Llogara" është një prej zonave të mbrojtura më të vjetra në Shqipëri. Referuar studimeve më të fundit, rezulton ekosistemi natyror me numrin më të lartë të endemizmave në vendin tonë dhe njëkohësisht, një prej parqeve kombëtarë më të vizituar.
 
Aktiviteti i sotëm synonte të sjellë në vëmendje vlerat e veçanta për cilat kjo zonë mbrohet, biodiversiteti i papërsëritshëm natyror, potenciali për zhvillimin turistik të qëndrueshëm, vlerat e produkteve lokale dhe trashgimisë kulturore të zonës ku parku është pjesë e pandarë.
 
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: