Aktivitete

Aktivitetet

Ndiqni aktivitetet e kryera nga INCA

E ardhmja e tyre është e ardhmja jonë

E ardhmja e tyre është e ardhmja jonë

Broshura PDF: Shiko dokumentin

10 Maj 2017 – Dita Botërore e Shpendëve Shtegtar

 

- E ardhmja e tyre është e ardhmja jonë

 

- “Një planet i shëndetshëm për shpendët shtegtarë dhe njerëzit”

 

Dita Botërore e Shpendëve Shtegtar ka filluar të festohet nga viti 2006 dhe ka si qëllim që të sjellë në vëmëndjen e popullatës dhe të shërbejë si një ditë ndërgjegjësimi për mbrojtjen e shpendëve shtegtarë dhe habitatet e tyre.  

Kjo dite organizohet nga Sekretariati i Konventës për Ruajtjen e Specieve Migruese të Kafshëve të Egra (Konventa e Bonit) dhe Marrëveshja për Ruajtjen e Shpendëve Ujor Shtegtar Afrikano-Euroziatik, dy marreveshje ndërkombëtare për mbrojtjen e jetës së egër që administrohen nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Mjedisin (UNEP).

Të gjitha aktivitetet e organizuara në kuadër të Ditës Botërore të Shpendëve Shtegtarë janë të bashkuar nga një temë e përbashkët. Motoja e 2017 është "E ardhmja e tyre është e ardhmja jonë", dhe  hedh dritë mbi temën " Zhvillim të Qëndrueshëm për jetën e egër dhe njerëzit ". 

Dita Botërore e Shpendëve Shtegtarë 2017, do të nxjerrë në pah ndërvarësinë e njerëzve dhe natyrës, veçanërisht njerëzit dhe shpendët migratorë, si ata ndajnë të njëjtin planet dhe kështu, të njëjtat burime natyrore të kufizuara. 

Fushata 2017 synon rritjen e ndërgjegjësimit për nevojën e një menaxhimi të qëndrueshëm të burimeve tona natyrore, duke demonstruar se ruajtja e shpendëve është e rëndësishme për të ardhmen e njerëzimit.

logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: