Aeroplanë apo Pelikanë?

Aeroplanë apo Pelikanë?

Peizazhi i Mbrojtur Vjosë-Nartë është një nga zonat me biodiversitetin më të pasur në Shqipëri. Larmia e formave biologjike, veçanërisht shpendëve, të cilët numërojnë me qindra lloje e dhjetëra mijëra individë, e bën këtë oaz natyror një zone të rëndësishme kombëtare e ndërkombëtare. Por këto vlera të pa përsëritshme natyrore po kërcënohen nga projektet e ndryshme zhvillimore të planifikuara në zonë, përfshirë ndërtimin e një aeroporti të madh ndërkombëtar. Me gjasë, në vend të pelikanëve, çafkave, flamengove e shumë shpendëve të tjerë, do të shohim të fluturojnë mbi lagunën e Nartës vetëm avionë.
Me mbështetjen e AFD-FFEM, INCA po bashkëpunon me organizata të tjera në zonë për të grumbulluar fakte e prova të mjaftueshme mbi rrezikun që sjell ndërtimi i aeroportit dhe planeve të tjera zhvillimore mbi biodiversitetin dhe vlerat natyrore të zonës, por edhe mbi problemet qëm und ti shkaktohen sigurisë së fluturimit të avionëve nga prania e një numri të madh shepndësh.
logo

Rruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania

Na ndiqni: