Enjte, 01 Tetor 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap

Në kuadër të projektit “Ruajtja e Agro biodiversitetit në Zonat Rurale të Shqipërisë” (CABRA), zbatuar nga GIZ, në datat 10 dhe 13 Tetor, u zhvilluan sesionet e veçnata me nxënësit e shkollave 9-vjeçare në Komunat Lekbibaj dhe Shkrel, në bashkëpunim me Institutin për Ruajtjen e Natyrës, mbi vlerat e biodiversitet dhe zhvillimin e qëndrueshëm në këto zona. Orët e veçanta u zhvilluan me dy grup mosha të ndryshme, me fëmijët e moshës 9-10 vjeç dhe 12-13 vjeç, në të cilat qëllimi kryesor ishte shtimi i njohurive tek fëmijët dhe ndërgjegjësimit mbi vlerat e zonës dhe potencialin turistik e bujqësor që ato ofrojnë.

Orët u zhvilluan me pjesëmarrje interaktive të fëmijve, të cilët u përfshinë në diskutime dhe ju dedikuan prezantime të shkurtra me foto, filma të shkurtër edukativ dhe lojra. Filmat ishin një përmbledhje e njohuirve të mëparshme por edhe njohurive të reja dhe gjithashtu përmbanin mesazhe të nismave globale mbi zhvillimin e qëndrueshëm, rëndësisënë e specieve në zhdukje etj. Këto orë të veçanta të biologjisë prekën disa koncepte si: biodiversiteti, zinxhiri ushqimor, zhvillimi i qëndrueshëm etj. Fëmijeve të grup moshës 12-13 vjeç në program ju dedikua edhe një hapsirë për pikturën nëpërmjet të cilës ata shprehën konceptin e zhvillimit të qëndrueshëm në fshatin e tyre.

Published in Aktivitetet

Kalendari i Aktiviteteve

« November 2014 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook