Enjte, 01 Tetor 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap

Dr.Genti Kromidha mori pjesë në seminarin “Vlerësimi i efektivitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura në Evropë – rishikim i të dhënave, metodave dhe rezultateve”, që u zhvillua nga 1-4 Nëntor pranë Akademisë Ndërkombëtare për Ruajtjen e Natyrës në Ishullin Vilm të Gjermanisë. Në këtë takim ekspertë nga vende të ndryshme të Evropës diskutuan mbi rezultatet e një studimi mbi praktikat dhe sfidat Evropiane lidhur me vlerësimin e efektivitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura, përgatitjen e rekomandimeve lidhur me zbatimin e Vlerësimit të Efektivitetit të Zonave të Mbrojtura në Evropë (duke marrë në konsideratë edhe obligimet e Natura 2000).

Published in Aktivitetet

Në 26 dhe 27 Nëntor, në kuadër të aktiviteteve për “Vlerësimin e vlerave të biodiversitetit dhe krijimin e një database” për zonën e alpeve, Dr.Z. Dedej dhe Dr.G. Kromidha u takuan me Prof.P. Ibisch, shoqëruar nga Mr.Jan-Willem Knegt, Miss.Ana Katnic dhe Mr.Mark Rupa për të diskutuar mbi punën e bërë deri tani për këtë projekt si dhe rishikimin e planeve për të ardhmen. Ata gjithashtu zhvilluan një vizitë të shkurtër në Theth për të krijuar një ide me konkrete për zonën

Published in Aktivitetet

Në kuadër të projektit të IUCN–SNV-WWF mbi “Mbështetjen e komuniteteve rurale dhe peisazheve të tyre tradicionale nëpërmjet fuqizimit të qeverisjes mjedisore në zonat e mbrojtura ndërkufitare të Harkut Dinarik, Dr. G. Kromidha mori pjesë në dy takime për Grupet Lokale të Veprimit të organizuara në datat 9-10 dhe 12-13 Nëntor në Andrijevicë të Malit të Zi dhe Shkodër, ku prezantoi rezultatet e deritanishme të punës së bërë për “Vlerësimin e vlerave të biodiversitetit dhe krijimin e një database” për zonën e alpeve.

Published in Aktivitetet

Në periudhën 11-23 nëntor, Presidenti (Dr.Z. Dedej) dhe Drejtori Ekzekutiv(Dr.G. Kromidha) i INCA-s morën pjesë në workshopin e parë trajnues rajonal për përgatitjen e planeve dhe menaxhimin Zonave të Mbrojtura Detare (MPA), në Tabarka (Tunizi). Gjatë trajnimit pjesëmarrësit u angazhuan në ndarjen e eksperiencave të rasteve dhe atyre të marra, bërje prezantimesh, punë e përbashkët si në grupe dhe në mënyrë individuale dhe ushtrime për zgjidhjen e problemeve

Published in Aktivitetet
Merkure, 03 Korrik 2013 17:42

Në vazhdim të rrugëve të Vendikut

Në datat 26-30 Tetor Presidenti i INCA-s Dr.Zamir Dedej mori pjesë në takimin rajonal “Në vazhdim të rrugëve të Vendikut” (Sulle Rotte della Serenissima), të organizuar në Budva (Mal i Zi) nga shoqata italiane MAREAMICO. Aktiviteti është në vazhdim të takimeve te mëparshme të organizuar nga shoqata në vende të tjera të Mesdheut. Gjatë këtij takimi, Dr.Dedej dhe On.Roberto Tortoli, President i MAREAMICO-s dhe Zv/President i Komisionit Parlamentar për Mjedisin, Territorin dhe Punët Publike, nënshkruan një Marrëveshje Partneriteti dhe Bashkëpunimi ndërmjet dy organizatave.

Published in Aktivitetet
Merkure, 03 Korrik 2013 17:40

INCA nënshkruan kontratën e punës me WWF

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), nënshkroi një kontratë pune me zyrën e WWF MedPO për projektin me titull “Protected biodiversity – Empower Albania NGO-s for Promoting Natura 2000”, bazuar në deklaratën e partneritetit të firmosur me parë kur është paraqitur propozimi.

Published in Aktivitetet

Në datat 7-8 tetor Dr.Zamir Dedej mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare me titull “Zhvillimi i qëndrueshëm i energjisë së ujit në Ballkanin Perëndimor”, që u mbajt në Dubrovnik. Konferenca mblodhi aktorët kryesorë rajonalë në zhvillimin dhe projektimin e digave për të diskutuar rreth mundësive të përmirësimit të qëndrueshmërisë së skemave të hidrocentraleve nëpërmjet adoptimit të standardeve mjedisore, përfshirë dhe konceptin e rrjedhjes mjedisore.

Published in Aktivitetet
Merkure, 03 Korrik 2013 17:37

Edukimi Mjedisor

Më datë 29 shtator 2009, UNICEF në bashkëpunim me INCA-n, organizoi një takim për shpërndarjen e certifikatave për mësuesit e trajnuar nga projekti për edukimin mjedisor në shkollat fillore të quajtur CLEEN (Child Led Environmental Education Iniciative). Në këtë takim ishin të ftuar Ministri i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujërave Z.Fatmir Mediu, Ministri i Arsimit dhe Shkencës Z.Myqerem Tafaj, Përfaqësuesi i Zyrës së UNICEF-it në Shqipëri Z.Delf Palm dhe Ambasadori i Mbretërisë së Holandës Z.Henk G.C. Van Den Dool. Në takim u theksua rëndësia e edukimit mjedisor në shkolla dhe u shpërndanë certifikatat për mësuesit e trajnuar.

Published in Aktivitetet

Gjatë muajit shtator, Dr.Zamir Dedej mori pjesë në workshopin me titull “Për një përqasje të integruar ndaj vlerave kulturore e natyrore të ligatinave”, organizuar nga Fondacioni Grek Med-INA në bashkëpunim me MedWet (Iniciativa për Ligatinat Mesdhetare) dhe SPP (Shoqata për Parkun e Prespës). Në këtë takim ai dha kontributin e tij në diskutime dhe paraqiti një studim që lidhet me Parkun Kombëtar të Butrintit.

Published in Aktivitetet

Kalendari i Aktiviteteve

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook