Shtune, 30 Maj 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

20 Tetor 2019

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN CouncilAAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA,...

Projekti S.W.A.N

12 Qershor 2019

Projekti S.W.A.N (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin), bashkëfinancohet nga Programi Ndërkombetar i Bashkëpunimit Interreg V...

ipa

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap

21 Maji, Dita Europiane e Rrjetit Natura2000

21 Maji është Dita Evropiane e Rrjetit Natura2000. Me festimin e kësaj Dite, synohet që të gjithë qytetarët evropianë të zbulojnë pasurinë mahnitëse të natyrës, ku ajo dhe njerëzit shkojnë dorë për dore si dhe kërkohet që Ditën Evropiane të Rrjetit Natura2000 të kthehet në ditën në të cilën të gjithë ne do të bëjmë një gjest të mirë (simbolik apo real) për vendet tona natyrore.

Nën këtë premisë, qëllimi është që çdo person, organizatë ose institucion të bëjë një gjest të vetëdijes shoqërore në favor të ruajtjes së ekosistemit natyror dhe zogjve që banojnë në të.Eshtë vendosur pikërisht 21 Maji sepsen në 21 maj 1992 u miratua Direktiva e Habitateve. Kjo direktivë dhe Direktiva e Zogjve (miratuar në vitin 1979) janë baza e Rrjetit Natura2000 dhe lejojnë mbrojtjen e zonave të këtij rrjeti.
 
Që në vitin 2010 INCA në bashkëpunim të ngushtë me WWF për Mesdheun (WWF MedPO) ka mbështetur zhvillimin e Rrjetit Natura2000 në Shqipëri nëpërmjet projektit “Mbrojtja e biodiversitetit – fuqizimi i rolit të OJF-ve për promovimin e Rrjetit Natura2000”.

Kalendari i Aktiviteteve

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook