Shtune, 30 Maj 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

20 Tetor 2019

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN CouncilAAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA,...

Projekti S.W.A.N

12 Qershor 2019

Projekti S.W.A.N (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin), bashkëfinancohet nga Programi Ndërkombetar i Bashkëpunimit Interreg V...

ipa

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Vlorë - 23 Janar 2019 - Në kuadër të projektit NEMO, vazhdon ndarja e eksperiencave midis vendeve të Mesdheut në lidhje me ushqimet tradicionale me përbërës të detit, ku tema e zhvilluar në këtë webinar ishte “Guzhina algjeriane e përgatitur nga peshkatarët, Algjeri” . Ky webinar u zhvillua pranë qendrës së peshkimit, Radhimë, e cila funksionon si një qendër mjaft…
Shpendët e ujit janë një pjesë e rëndësishme e ekosistemeve ligatinore. Prania, numri i llojeve dhe abundanca e tyre në një habitat të caktuar na tregojnë shëndetin dhe cilësinë e ligatinave. Shpendët e ujit kanë një funksion të rëndësishëm në ekosistem, duke ofruar ushqim, rekreacion dhe mundësi turistike. Shërbimet e ekosistemit janë procese që ndikojnë drejt për drejt ose tërthorazi…
Vlorë 5 Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit NEMO u realizua webinari i vendeve mesdhetare me temë ndryshe nga ato të mëparshmet “Receta lokale dhe ushqime tradicionale në komunitetin lokal të Zarzis, Tunizi” . Gjatë këtij webinari morrën pjesë përfaqësues të peshkatarëve të vendeve të Mesdheut si Tunizia, Libia, Italia, Maroku, Egjipti dhe Alegjeria, me kordinues Z. Paolo Fiume.…
Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Dhjetor kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Vlorës dhe Përmetit. Në klasën e 6-të në shkollën "Hasan Mëhilli" të Dukati me mësuese Elvira Kola orët e hapura informative u lidhen me javën e fundit të Nëntorit e cila lidhej me javën e mbetjeve, ku nxënësit…
Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Dhjetor kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Vlorës dhe Përmetit. Në klasën e 6-të në shkollën "Hasan Mëhilli" të Dukati me mësuese Elvira Kola orët e hapura informative u lidhen me javën e fundit të Nëntorit e cila lidhej me javën e mbetjeve, ku nxënësit…
Tiranë - 19 Dhjetor 2018 - Takim Bashkëpunues i Aktorëve Kombëtarë në Kuadër të Nismës Rajonale, GEO-CRADLE Në kuadër të projektit GEO-CRADLE, i financuar nga Programi HORIZON 2020 i Bashkimit Evropian, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri në bashkëpunim me Autoritetin Shtetëror të Informacionit Gjeohapësinor (ASIG), organizuan takimin me aktorët kombëtarë institucionalë, biznese dhe akademike, për angazhimin e tyre në nismat rajonale për…
Nëntor 2018 - Në kuadër të projektit “Aksione Komunitare për Zonat e Mbrojtura- A.C.A.P.”, INCA vazhdon fushatën ndërgjegjësuese dhe edukuese e titulluar “Thirrje shkollave për veprim”, me mësueset dhe nxënësit e shkollave dhe komunitetin pranë zonave të mbrojtura. - Këtë muaj INCA ka udhëtuar drejt qytetit të Vlorës dhe atij të Beratit ku janë përzgjedhur përkatësisht zonat e Parkut Kombëtar…

Kalendari i Aktiviteteve

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook