Merkure, 21 Prill 2021
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!

Lancohet Projekti për Mbrojtjen e Deltës së Bunës

Shkodër - 25 janar 2018 - Partnerët e projektit për Mbrojtjen e Deltës së Lumit Buna, financuar nga Fondacioni MAVA, prezantuan projektin dhe objektivat e tij.  

Projekti do të zbatohet nga Unioni i Bashkuar Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës në partneritet me Programin e Veprimeve Prioritare/Qendra e Aktiviteteve Rajonale (PAP/RAC), Partneriteti Global i Ujit (GWP), Tour du Valat dhe Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, Ministrinë e Bujqësisë, Bashkinë Shkodër, Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dhe Administratën Rajonale të Zonave të Mbrojtura Shkodër.

Delta e lumit Buna është ndër ligatinat më të rëndësishme bregdetare në Mesdheun Lindor, dhe është shpallur si një nga ligatinat me rëndësi ndërkombëtare (zonë Ramsar). Ajo strehon një shumëllojshmëri të habitateve që mbajnë rreth 900-1000 specie bimore dhe shtazore, disa prej të cilave janë të rrezikuara në mënyrë kritike. Zona është përzgjedhur si një nga katër ligatinat mesdhetare bregdetare të mbështetura nga fondacioni MAVA për të zhvilluar praktikat më të mira në menaxhimin e ligatinave bregdetare që do të shërbejnë si referenca për rajonin e Mesdheut.

Projekti për Mbrojtjen e Deltës së Lumit Buna do të zgjasë pothuajse 5 vjet duke u fokusuar në peisazhin e mbrojtur të lumit Buna-Velipoja. Projekti është i hapur për bashkëpunim me organizata në të gjithë sektorët në nivel kombëtar dhe lokal, të tilla si Agjencia e Bregdetit, Organizata e Menaxhimit të Peshkimit, shoqatat e fermerëve dhe operatorët e turizmit, organizatat lokale të shoqërisë civile, si dhe institutcionet arsimore. Këta aktorë do të konsultohen dhe do të përfshihen në të gjitha aktivitetet e projektit në mënyrë që të sigurojnë pjesëmarrjen, pronësinë vendore dhe qëndrueshmërinë e rezultateve të projektit. Projekti do të përmirësojë menaxhimin e zonës dhe përmes skemës së granteve të projektit do të nxisë zhvillimin e qëndrueshëm të biznesit për komunitetet, biznesin dhe organizatat lokale.

 

Kalendari i Aktiviteteve

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook