Djele, 18 Shkurt 2018
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

GEO-CRADLE Workshop

29 Qershor 2016

- The GEO-CRADLE consortium is organizing a regional workshop on "Accelerating EO-powered businesses and market take-up". See more at http://bit.ly/NoviGeo...

IUCN World Conservation Congress / Hawai'i 2016

05 Maj 2016

Planet at the crossroads 1 - 10 september 2016, Hawai'i Make the most of IUCN World Conservation Congress 2016 - start planning today! http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx (http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx)

Balkan Rivers Tour

07 Prill 2016

Balkan Rivers Tour - Osumi River (Albania), May10-12 The Osumi river canyon is supposed to have been formed 2-3 million years ago...

The Bay of Porto Palermo in Albania

30 Korrik 2015

RAC / SPA is producing a documentary film to better highlight the challenges regarding the issues of the protection of...

ipa

N2000 weblogo

dinarides_parks

N2000 weblogo

poseidonia weblogo

UNICEF weblogo1

N2000 weblogo

ACHIEVE-web-logo.jpg

GEO-cradle-logo-web.png

co_seed

senior

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e saj modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi te kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!

Lancohet Projekti për Mbrojtjen e Deltës së Bunës

Shkodër - 25 janar 2018 - Partnerët e projektit për Mbrojtjen e Deltës së Lumit Buna, financuar nga Fondacioni MAVA, prezantuan projektin dhe objektivat e tij.  

Projekti do të zbatohet nga Unioni i Bashkuar Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës në partneritet me Programin e Veprimeve Prioritare/Qendra e Aktiviteteve Rajonale (PAP/RAC), Partneriteti Global i Ujit (GWP), Tour du Valat dhe Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, Ministrinë e Bujqësisë, Bashkinë Shkodër, Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dhe Administratën Rajonale të Zonave të Mbrojtura Shkodër.

Delta e lumit Buna është ndër ligatinat më të rëndësishme bregdetare në Mesdheun Lindor, dhe është shpallur si një nga ligatinat me rëndësi ndërkombëtare (zonë Ramsar). Ajo strehon një shumëllojshmëri të habitateve që mbajnë rreth 900-1000 specie bimore dhe shtazore, disa prej të cilave janë të rrezikuara në mënyrë kritike. Zona është përzgjedhur si një nga katër ligatinat mesdhetare bregdetare të mbështetura nga fondacioni MAVA për të zhvilluar praktikat më të mira në menaxhimin e ligatinave bregdetare që do të shërbejnë si referenca për rajonin e Mesdheut.

Projekti për Mbrojtjen e Deltës së Lumit Buna do të zgjasë pothuajse 5 vjet duke u fokusuar në peisazhin e mbrojtur të lumit Buna-Velipoja. Projekti është i hapur për bashkëpunim me organizata në të gjithë sektorët në nivel kombëtar dhe lokal, të tilla si Agjencia e Bregdetit, Organizata e Menaxhimit të Peshkimit, shoqatat e fermerëve dhe operatorët e turizmit, organizatat lokale të shoqërisë civile, si dhe institutcionet arsimore. Këta aktorë do të konsultohen dhe do të përfshihen në të gjitha aktivitetet e projektit në mënyrë që të sigurojnë pjesëmarrjen, pronësinë vendore dhe qëndrueshmërinë e rezultateve të projektit. Projekti do të përmirësojë menaxhimin e zonës dhe përmes skemës së granteve të projektit do të nxisë zhvillimin e qëndrueshëm të biznesit për komunitetet, biznesin dhe organizatat lokale.

 

Kalendari i Aktiviteteve

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook