Djele, 18 Shkurt 2018
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

GEO-CRADLE Workshop

29 Qershor 2016

- The GEO-CRADLE consortium is organizing a regional workshop on "Accelerating EO-powered businesses and market take-up". See more at http://bit.ly/NoviGeo...

IUCN World Conservation Congress / Hawai'i 2016

05 Maj 2016

Planet at the crossroads 1 - 10 september 2016, Hawai'i Make the most of IUCN World Conservation Congress 2016 - start planning today! http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx (http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx)

Balkan Rivers Tour

07 Prill 2016

Balkan Rivers Tour - Osumi River (Albania), May10-12 The Osumi river canyon is supposed to have been formed 2-3 million years ago...

The Bay of Porto Palermo in Albania

30 Korrik 2015

RAC / SPA is producing a documentary film to better highlight the challenges regarding the issues of the protection of...

ipa

N2000 weblogo

dinarides_parks

N2000 weblogo

poseidonia weblogo

UNICEF weblogo1

N2000 weblogo

ACHIEVE-web-logo.jpg

GEO-cradle-logo-web.png

co_seed

senior

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e saj modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi te kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!

Presidenti i INCA në Forumin e Politikave Bujqësore 2017

APF 2017 (Forumi i Politikave Bujqësore) mblodhi mbi 130 aktorë relevantë, të cilët ndanë mendime mbi politikat bujqësore dhe zhvillimin rural në Ballkanin Perëndimor dhe ofruan rekomandime për përmirësimin e situatës aktuale.

Forumi i Politikave Bujqësore (APF) 2017 u organizua nga Grupi Permanent i Punës për Zhvillim Rural në Evropën Juglindore në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Malit të Zi, në Podgoricë, më 11 dhe 12 Tetor. Ajo mblodhi mbi 130 përfaqësues të autoriteteve publike relevante, civile dhe sektorit privat, nga rajoni dhe jashtë. Zgjerimi i punësimit dhe mundësive për investime në zonat rurale si dhe përdorimi i drejte dhe menaxhimi i qëndrueshëm i burimeve natyrore do të ulë migrimin nga zonat rurale. Ballkani Perëndimor duhet të konsolidojë veprimet e nevojshme për të krijuar një zonë ekonomike rajonale në përputhje me acquis e BE-së për të eliminuar pengesat e aksesit në treg, uljen e kostos së tregtisë dhe për të tërhequr më shumë investime.  

Presidenti i INCA, Dr. Genti Kromidha, mori pjesë në APF 2017 dhe prezantoi raportin mbi Menaxhimin e Burimeve natyrore në vendet e Evropes Jug-lindore. Raporti bën një vlerësim të gjendjes së burimeve natyrore (pyjet, ujërat, toka) dhe menaxhimit të tyre në gjashtë vende të Evropës juglindore (Shqipëri, Bosnje-Hercegovine, Kosovë, Mali i Zi, Maqedoni, Serbi), pasuar nga një analizë e ecurisë aktuale të përputhshmërisë me legjislacionin dhe strategjitë përkatëse Evropiane për burimet natyrore. Bazuar në këtë analizë, raporti përcakton një listë çështjesh dhe sfidash thelbësore të cilat kërkojnë ndërhyrje politike, përfshirë përmirësimin e përdorimit të burimeve natyrore dhe rritjen e konkurueshmërisë së bizneseve, sigurimin dhe promovimin e shërbimeve mjedisore, përqasje të qëndrueshme në menaxhimin e tokës, përmirësimin e kuadrit institucional dhe ngritjen e kapaciteteve. Raporti është përgatitur gjatë periudhës Gusht 2016-Qershor 2017 nga ekspertet e burimeve natyrore pranë Grupit Permanent të Punës për Zhvillimin Rural Evropen Juglindore, në kuadër të projektit “Zhvillimi rural nëpërmjet menaxhimit të integruar të pyjeve dhe ujërave në EJL (LEIWW), financuar nga GIZ.

Kalendari i Aktiviteteve

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook