Shtune, 17 Shkurt 2018
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

GEO-CRADLE Workshop

29 Qershor 2016

- The GEO-CRADLE consortium is organizing a regional workshop on "Accelerating EO-powered businesses and market take-up". See more at http://bit.ly/NoviGeo...

IUCN World Conservation Congress / Hawai'i 2016

05 Maj 2016

Planet at the crossroads 1 - 10 september 2016, Hawai'i Make the most of IUCN World Conservation Congress 2016 - start planning today! http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx (http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx)

Balkan Rivers Tour

07 Prill 2016

Balkan Rivers Tour - Osumi River (Albania), May10-12 The Osumi river canyon is supposed to have been formed 2-3 million years ago...

The Bay of Porto Palermo in Albania

30 Korrik 2015

RAC / SPA is producing a documentary film to better highlight the challenges regarding the issues of the protection of...

ipa

N2000 weblogo

dinarides_parks

N2000 weblogo

poseidonia weblogo

UNICEF weblogo1

N2000 weblogo

ACHIEVE-web-logo.jpg

GEO-cradle-logo-web.png

co_seed

senior

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e saj modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi te kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!

Investigimi i zbatimit në praktikë i legjislacionit për ruajtjen e natyrës në Shqipëri

Mbahet Forumi Kombëtar “Investigimi i zbatimit në praktikë i legjislacionit për ruajtjen e natyrës në Shqipëri”

 

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), në bashkëpunim me Qendrën Rajonale të Mjedisit (REC) Shqipëri, organizuan Forumin Kombëtar “Investigimi i zbatimit në praktikë i legjislacionit për ruajtjen e natyrës në Shqipëri”, i cili u zhvillua në përfundim të projektit “Fuqizimi i OMSHC-ve shqiptare për promovimin dhe ruajtjen e natyrës në Shqipëri”, në kuadër të programit ACHIEVE, zbatuar nga REC Shqipëri, me mbështetjen financiare të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri.

Projekti kishte në fokus forcimin e rolit dhe aftësitë e OMSHC-ve në procesin e menaxhimit të zonave të mbrojtura dhe burimeve natyrore nëpërmjet njohjes dhe vlerësimit të zbatimit të legjislacionit në fuqi për ruajtjen e natyrës, forcimin e luftës kundër korrupsionit në këtë fushë dhe minimizimit të ndikimeve negative në burimet natyrore.

Në kuadër të kësaj nisme, INCA në bashkëpunim me OMSHC vendore dhe ekspertë kombëtarë, ka hartuar edhe një raport mbi zbatimin në praktikë të legjislacionit në fushën e ruajtjes të natyrës, duke u bazuar në punën e institucioneve të cilat merren me hartimin, monitorimin dhe zbatimin e tij në praktikë.

Në përfundim të forumit u paraqit dhe një letër pozicionimi paraprake ku përfshiheshin disa nga gjetjet e OMSHC-ve. Në lidhje me plotësimin e kësaj letre, pati diskutime nga të pranishmit në pjesën e ligjit të ri të zonave të mbrojtura.

Në forum morën pjesë përfaqësues nga AKZM, MM, OMSHC-të dhe institucione akademike, për të diskutuar rreth këtij raporti dhe dhënë sugjerime në lidhje me përmirësimin e legjislacionit dhe zbatimit të tij në të ardhmen.

Kalendari i Aktiviteteve

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook