Djele, 18 Shkurt 2018
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

GEO-CRADLE Workshop

29 Qershor 2016

- The GEO-CRADLE consortium is organizing a regional workshop on "Accelerating EO-powered businesses and market take-up". See more at http://bit.ly/NoviGeo...

IUCN World Conservation Congress / Hawai'i 2016

05 Maj 2016

Planet at the crossroads 1 - 10 september 2016, Hawai'i Make the most of IUCN World Conservation Congress 2016 - start planning today! http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx (http://iucn-email.org/2GI3-QZYN-E548BEWE7B/cr.aspx)

Balkan Rivers Tour

07 Prill 2016

Balkan Rivers Tour - Osumi River (Albania), May10-12 The Osumi river canyon is supposed to have been formed 2-3 million years ago...

The Bay of Porto Palermo in Albania

30 Korrik 2015

RAC / SPA is producing a documentary film to better highlight the challenges regarding the issues of the protection of...

ipa

N2000 weblogo

dinarides_parks

N2000 weblogo

poseidonia weblogo

UNICEF weblogo1

N2000 weblogo

ACHIEVE-web-logo.jpg

GEO-cradle-logo-web.png

co_seed

senior

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e saj modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi te kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Çorovodë, 11 Maj 2016 - Turi i Lumenjve të Ballkanit mbërriti sot në luginën e lumit Osum, për të vazhduar rrugëtimin e nisur 26 ditë më parë në Slloveni. Kajakistë dhe admirues të natyrës nga e gjithë Evropa kanë përshkruar mbi 17 lumenj në vende të ndryshme të Ballkanit, për të ndërgjegjësuar publikun për rëndësinë e ruajtjes së këtyre perlave…
PK Divjakë-Karavasta, 10 Maj 2016 - Në kuadër të programit rajonal për Menaxhimin e Ligatinave dhe Ruajtjen e Pelikanit Kaçurrel në Pellgun e Mesdheut, pranë ambienteve të zyrës së Parkut Kombëtar Divjakë–Karavasta, u organizua Dita e Pelikanit Kaçurrel. Kjo ditë organizohet për herë të dytë në Shqipëri dhe ka si qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për mbrojtjen dhe ruajtjen e këtij…
Koplik, Shkodër, 09/05/2016 - Në kuadër të projektit për Planin e Zonimit të Rezerves Natyrore të Menaxhuar të Liqenit të Shkodrës, INCA në bashkëpunim me AdZM Shkodër, organizuan konsultimin publik me aktorët e pushtetit vendor të zonës. Ky takim kishte për qëllim të ndajë me aktoret kryesorë të pushtetiti lokal planin e rizonimit të liqenit në përputhje me nevojat për…
Syros-Greqi 3-6 Maj 2016 - Në Ishullin Syros, Greqi përfundoi faza e dytë e trajnimit rajonal "Building the next generation of leadership in marine conservation: A learning forum". Ky tranjim ishte iniciativë e WWF dhe u zhvillua në kuadër të projektit rajonal Sea-Med, si pjesë e rritjes së kapaciteteve të brezit të ri mbi menaxhimin e Zonave të Mbrojtura Detare.…
Orikum, 29 Prill 2016 – Në ambientet e Qendrës Administrative Orikum, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri dhe AdZM Vlorë në bashkëpunim me shkollën 9-vjeçare "Balil Pelari", Orikum, zhvilluan ekspozitën me punime artistike “Një ditë në Parkun Tim!”. Ekspozita me krijimet artistike të fëmijëve të kësaj shkolle, mbledh përfaqësues të pushtetit qëndror e lokal, shkollës dhe komunitetit, për të…
Bajzë, Malësi e Madhe - 26 Prill 2016 - INCA në bashkëpunim me AdZM Shkodër dhe DAR Malësi e Madhe, organizuan disa orë të hapura në natyrë pranë Syrit të Sheganit me nxënësit e shkollës 9-vjeçare Sterbeq ku ata morën njohuri mbi shpendët ujore dhe në veçanti për pelikanin kaçurrel. Këto aktivitete u kryen në kuadër të Programit Noé Conservation,…
Vlorë Mars 2016 - Një tjetër komponent i projektit “Aktivitete të Qëndrueshme Ekonomike në Zonat e Mbrojtura Detare të Mesdheut-Karaburun-Sazan“ është edhe ai i edukimit. Programi i edukimit është konceptuar të mbështet në parimin e “interpretimit” dhe të zbatohet në tre faza kryesore. Ky program zbatohet për herë të parë në këtë zonë dhe ka fokus kryesor trajnimin e stafit…

Kalendari i Aktiviteteve

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook